Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2023, 16:30
Čas čítania 9:27
Martin Adam Pavlík

Boy Wonder o novom albume: Zámerne nevravím niektoré veci na rovinu. Mám rád, keď odpovede visia vo vzduchu (Rozhovor)

Boy Wonder o novom albume: Zámerne nevravím niektoré veci na rovinu. Mám rád, keď odpovede visia vo vzduchu (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Palo Chochula
HUDBA BOY WONDER RAP RAPOVÁ SCÉNA SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Nikdy sa nebojí povedať, čo má na srdci, a keď už to povie, servítku si pred ústa rozhodne nedáva.

Slovenský raper z Trnavy Lukáš Jedlička alias Boy Wonder vydal 21. mája piaty album s názvom Single Player. Ani tentoraz sa nevyhol ostrému slovníku a pálčivým spoločenským témam. 

Pre Refresher priblížil, ako album vznikal, aké má odozvy od ľudí a čo je jeho najväčším démonom. Okrem iného prezradil aj to, ako vníma rastúcu popularitu extrémistických politických strán, či uvažoval o odchode zo Slovenska a po akej spolupráci vyslovene túži.

Ak ťa bavia naše články o hudbe, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+. Budeš si môcť prečítať napríklad rozhovor s Yxom z kapely Hex, s mladým queer Rómom z Detvy Vojtíkom alebo článok o umelej inteligencii, ktorá dnes dokáže napodobniť hlas známych interpretov, akými sú Drake či Weeknd. 

Boy Wonder Single player rap
Zdroj: Archív Boy Wondera

Vydal si nový, v poradí piaty album, ktorý je plný hitov s chytľavými refrénmi, ale aj silných výpovedí a vážnych tém. Aké máš z neho pocity? Zmestilo sa tam všetko, čo si chcel a plánoval?

Posledné dni si túto otázku kladiem sám. Popravde neviem, všetko sa to zomlelo celkom rýchlo. Musím to nechať trocha odležať. Najskôr som si celý čas myslel, že to je super, a teraz, keď to je vonku, si tým nie som úplne istý.

Odporúčané
Zaraď si do playlistu: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš Zaraď si do playlistu: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš 12. apríla 2024, 10:30

Tento album som však prvýkrát nenahrával ako album. Jednoducho som vlani nahrával postupne demá, ku koncu roku som si to púšťal a vravím si, že to je materiál na celý album. Vybral som teda pár trackov a následne k nim dorobil tri alebo štyri nové. Všetko, čo som chcel povedať, tam je, chýba mi tam akurát nejaký dobrý spevák.

Oproti predchádzajúcemu albumu je na tejto nahrávke omnoho menej hostí. Iba v skladbe Zbláznim sa ti hosťuje Fobia Kid. Je to preto, že si chcel koncepčne odkázať na názov albumu a byť „single player“?

Nerobil som to s tým zámerom, že to bude celé sólo. Skôr to prišlo prirodzene. Mal som vytypovaných pár ľudí na featy, ale potom som si uvedomil, že témy, ktorým sa na albume venujem, by im asi úplne nesadli. A k tomu názvu albumu, zmenil som ho na poslednú chvíľu.

Aké máš zatiaľ odozvy od ľudí?

Zatiaľ dobré, ale práve dnes som zablokoval na Instagrame jedného človeka, ktorý mi vynadal po tom, ako si ten album vypočul. Vypisoval mi do DM divné veci a nechcelo sa mi s ním baviť, tak som mu vynadal naspäť. Dnes mi poslal dúhové vlajky, takže asi je jasné, o čo mu išlo, keďže sa na albume vyjadrujem o LGBT témach.

Slovenský raper Boy Wonder.
Slovenský raper Boy Wonder. Zdroj: Refresher/Palo Chochula

V skladbe Freestye multipla rapuješ, že si celý nový album napísal sfajčený. Naozaj? (smiech)

Hej, toto je prvý, ktorý som tak napísal celý. Nezvykol som totiž písať texty zhúlený. Začal som s tým pri minulom albume. Tam som takto napísal polovicu skladieb.

Odporúčané
TOP hudobné novinky týždňa: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho  TOP hudobné novinky týždňa: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho 5. apríla 2024, 13:30

Vo videoklipe k druhému albumovému singlu s názvom Z pekla o pobožných konzervatívnych pokrytcoch si sa objavil v rôznych úlohách, v role kňaza, Ježiša Krista aj diabla, a rapuješ: „Znásilním tvojho Boha.“ Nepísali ti po vydaní náboženskí fanatici, že ťa prídu ukrižovať alebo niečo podobné?

Bohužiaľ zatiaľ nie.

Bohužiaľ? (smiech)

Chcel som, aby sa niečo také stalo.

Bol by to pre teba kompliment?

Určite, veľký. Náš zámer aj s režisérom bol nasrať určitú skupinu ľudí.


Videoklip k piesni robil Erik Oslanec a je fakt prepracovaný, efektný a úderný. Vymyslel si si ho sám alebo s konceptom prišiel režisér?

S námetom som prišiel ja. Mal som v hlave predstavu, aké scény tam chcem, kde by sa to malo odohrávať a podobne. Predstavoval som si, že tam budem mať aj normálnych hercov, nakoniec režisér navrhol, že by som všetky roly mohol stvárniť iba ja sám. Skúsili sme to a myslím, že to dopadlo celkom fajn.

Koľko ťa ten klip stál? Vyzerá draho.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 136988 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo vraví na zápasy raperov vo Fight Night Challenge a či by do toho šiel tiež.
  • Ako tipuje zápas rapera Moma s hokejistom Marcelom Hossom.
  • Ako vysvetlil dávny konflikt s Momom.
  • Aké mladé rapové talenty vyzdvihol.
  • Či je skladba Zlý príbeh inšpirovaná skutočnou udalosťou.
  • Či môžeme čakať v najbližšom čase ďalšie klipy.
  • Prečo sa trocha obáva spoločného koncertu s Kvck Kvltom.
Domov
Zdieľať
Diskusia