Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto sú júnové letenky do 50 eur: navštív Nice vo Francúzsku aj Niš v Srbsku

Ďalšou zaujímavosťou mesta je živá kulinárska scéna. Niš je známy výnimočne dobrou miestnou kuchyňou vrátane lákavých grilovaných špecialít, ako sú ćevapi a pljeskavica. Ochutnaj ich v miestnych pekárňach či fastfoodoch alebo vyskúšaj srbskú kuchyňu priamo v reštauráciách.

neapol
Zdroj: Unsplash/Danilo D’Agostino

Neapol 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 13. 6. 2023 – 19. 6. 2023

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 40 €

Táto rušná metropola na juhu Talianska je skvelá na dovolenku. Okrem pamiatok a chutného jedla si tam môžeš vychutnať aj temperament domácich Talianov, popíjajúcich espresso v miestnych kaviarničkách.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Neapol ťa dozaista očarí historickým centrom zapísaným na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Úzke uličky v ňom ťa zavedú ku krásnym kostolom, palácom či námestiam. Veľkolepá neapolská katedrála, neapolský kráľovský palác a Castel Nuovo sú len niektoré z architektonických skvostov, ktoré prezentujú bohatú históriu mesta.

Neapol je známy aj svojím pulzujúcim pouličným životom a vynikajúcou kuchyňou. Mesto je rodiskom pizze, a tak si tu môžeš vychutnať tú pravú, neapolskú. Nezabudni sa rozmaznať aj lahodnými pouličnými jedlami, akými sú napríklad vyprážaná pizza, cestoviny či morské špeciality.

Nice je známe pre svoje krásne pláže, ale aj historické centrum. Dostaneš sa tam za menej ako 50 eur.
Nice je známe pre svoje krásne pláže, ale aj historické centrum. Dostaneš sa tam za menej ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Nick Karvounis

Nice 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 6. 6. 2023 – 14. 6. 2023

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 46 €

Bol si už na francúzskej riviére? Okrem výbornej polohy pri mori a v blízkosti Monaka sa Nice pýši nádhernými plážami, malebnou krajinou a bohatou históriou. 

Jedným z hlavných dôvodov, prečo turistov láka Nice, je jeho úchvatné pobrežie. Mesto je známe svojimi nádhernými kamienkovými plážami a krištáľovo čistou vodou. Za pozretie teda určite stojí ikonická pobrežná promenáda Promenade des Anglais.

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Na svoje si tu prídu najmä nadšenci umenia. V meste sa totiž nachádza známe Musée Matisse venované dielam Henriho Matissa, ako aj Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, ktoré predstavuje súčasné umenie miestnych a zahraničných umelcov. Na záver si nezabudni pozrieť Staré mesto, známe ako Vieux Nice. Je doslova labyrintom úzkych uličiek plných žiarivých farieb, očarujúcich budov a rušných trhov.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3

Akciové letenky

Domov
Zdieľať
Diskusia