Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Toto sú júnové letenky do 50 eur: navštív Nice vo Francúzsku aj Niš v Srbsku

Okrem Legolandu, kde na teba čaká množstvo atrakcií a zábavy, Billund ponúka aj iné zážitky. Môžeš sa napríklad okúpať v Lalandii, veľkom krytom vodnom parku a rekreačnom stredisku. Nájdeš tam tobogany, bazény s vlnobitím, relaxačné zóny a rôzne aktivity pre deti aj dospelých. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Nenechaj si ujsť ani Skulpturpark, čo je v preklade park sôch. Môžeš si v ňom vychutnať nielen pobyt v prírode, ale aj umenie, ktorým si v parku obklopený. Ak ti bude počasie priať, môžeš si tu napríklad aj užiť letný piknik. 

Za pozretie v Pule určite stojí historický amfiteáter v srdci mesta. Do chorvátskeho mesta sa dostaneš za menej ako 50 eur.
Za pozretie v Pule určite stojí historický amfiteáter v srdci mesta. Do chorvátskeho mesta sa dostaneš za menej ako 50 eur. Zdroj: Unsplash/Derek Sutton

Pula

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 4. 6. 2023 – 8. 6. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 42,33 €

Chorvátske mesto Pula je známe svojou bohatou históriou, nádherným pobrežím a rímskymi ruinami. Mesto ťa zláka na jedinečnú kombináciu starobylej architektúry, prírodných krás a živej kultúry. 

Jedným z hlavných dôvodov, prečo by si mal navštíviť Pulu, je veľkolepý rímsky amfiteáter Pula Arena. Je jedným z najväčších na svete a slúži ako svedectvo rímskej histórie v tejto oblasti. A čo viac, môžeš si ho nielen pozrieť, ale aj zúčastniť sa v ňom na kultúrnych podujatiach či koncertoch. 

Ďalším skvelým miestom je Staré mesto. Jeho úzke uličky lemujú historické budovy, krásne kostoly a pulzujúce námestia. Najznámejšia pamiatka mesta, Augustov chrám, stojí v srdci námestia. Počas návštevy, samozrejme, nevynechaj ani očarujúce chorvátske pobrežie. 

Do srbského mesta Niš sa v lete dostaneš za menej ako 50 eur.
Do srbského mesta Niš sa v lete dostaneš za menej ako 50 eur. Zdroj: Wikimedia Commons/MrPanyGoff

Niš 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 5. 6. 2023 – 9. 6. 2023

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 48,42 €

Srbské mesto Niš je plné historických pamiatok a patrí medzi najstaršie balkánske mestá.

Symbolom odolnosti mesta je ikonická pevnosť, ktorá pochádza z obdobia, keď túto oblasť obývali Osmani. V jej vnútri si môžeš pozrieť starobylé opevnenie, navštíviť hammám (turecký kúpeľ, pozn. red.) z osmanskej éry a užiť si nádherný panoramatický výhľad z jej vrcholu. 

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3

Akciové letenky

Domov
Zdieľať
Diskusia