Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2023 o 16:42
Čas čítania 0:39
Kristýna Dobiášová

Al Pacino: Hviezdne vojny som odmietol, aj keď mi ponúkali veľa peňazí. Umožnil som kariéru Harrisonovi Fordovi

Al Pacino: Hviezdne vojny som odmietol, aj keď mi ponúkali veľa peňazí. Umožnil som kariéru Harrisonovi Fordovi
Zdroj: Forum Film SK
ZAUJÍMAVOSTI FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Herec a držiteľ Oscara Al Pacino hovoril počas stredajšej besedy v New Yorku o svojej hereckej kariére. Nechýbalo veľa a diváci by ho dnes mohli vidieť v kultových Hviezdnych vojnách. Rolu Hana Sola, ktorú mu ponúkli, však odmietol.

„Hviezdne vojny som odmietol. Veď viete, čo sa stane, keď sa po prvýkrát stanete slávnym,“ komentoval Pacino ponuku roly potom, čo sa preslávil. „Dali mi scenár s názvom ‚Hviezdne vojny‘. Ponúkli mi veľa peňazí, nechápem to. Prečítal som si ho a povedal som im, že nemôžem.“ Herec vraj scenáru nerozumel. Čomu presne, to nepovedal. „Umožnil som kariéru Harrisonovi Fordovi.“ Harrison Ford vo Hviezdnych vojnách stvárnil postavu Hana Sola.

Jedným z jeho najúspešnejších filmov je Scarface. V priebehu natáčania sa však niekoľkokrát zranil. „Nedokážete si predstaviť, aké to bolo,“ rozprával o streľbách. „Každý deň sa musíte uviesť do tranzu.“ Raz, keď bol na pohotovosti, bol pokrytý falošnou krvou. Sestrička si ho splietla s „nejakým šmejdom“. 

Aká je najlepšia herecká rada, ktorú kedy dostal?

Herec prezradil, že najlepšiu radu dostal od zakladateľa Acting Studio Leeho Strasberga. „Viete, čo mu hovoril herecký talent?“ opýtal sa Pacino publika. „Hovoril: ‚Talent je ako cement, po ktorom chodíte po chodníku a skrz škáry vykukuje zelené steblo trávy.‘ To je talent.“

Domov
Zdieľať
Diskusia