Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Pohoda.
1. mája 2023, 12:27
Čas čítania 1:09
Sponzorovaný obsah

Druhá vlna Slovenskej Teplárne sa uskutoční na jeseň. Jej súčasťou môžeš byť aj ty

Druhá vlna Slovenskej Teplárne sa uskutoční na jeseň. Jej súčasťou môžeš byť aj ty
Zdroj: Pohoda Festival
KULTÚRA FESTIVAL POHODA
Uložiť Uložené

Slovenská Tepláreň chce prispieť k tomu, aby sa každý jedinec mohol cítiť bezpečne a aby príslušnosť k akejkoľvek menšine bola prijímaná s rešpektom ako prirodzená súčasť spoločnosti.

Najväčší slovenský festival Pohoda koordinuje a iniciuje aj druhú vlnu Slovenskej Teplárne, činnosti, ktorej súčasťou môžeš byť aj ty. Zapoj svoj bar, klub, krčmu, skrátka priestor, v ktorom sa môže odohrať diskusia alebo umelecké vystúpenie. Do udalosti vieš prihlásiť aj umelecký projekt, ktorý prispeje k šíreniu myšlienky tohto podujatia.

Prihlasovanie je spustené do 12. mája na adrese [email protected]. Druhá vlna Slovenskej Teplárne bude prebiehať tento rok od 12. do 24. septembra po celom Slovensku.

Do minuloročnej Slovenskej Teplárne sa zapojilo spolu 650 priestorov, umelcov a projektov. V rámci iniciatívy dodnes prebieha séria diskusií Tepláreň Nahlas. Najbližšiu diskusiu si môžeš prísť pozrieť 1. mája v Bratislave a následne sa bude diskutovať aj 17. júna v Trnave. 

Pozri si úvodný koncert Slovenskej Teplárne:

Prvá Slovenská Tepláreň vznikla ako reakcia na teroristický útok, ktorý sa odohral 12. októbra 2022 pred bratislavským podnikom Tepláreň. Táto nešťastná udalosť si vyžiadala dve obete – Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča.

Jedným z cieľov Slovenskej Teplárne je, aby sa plnili práva zakotvené v našej ústave a v našich európskych záväzkoch pre všetkých bez rozdielu.

„Sme jedna krajina, sme bratia a sestry, LGBTI+ ľudia sú súčasťou slovenských rodín. Nedovoľme, aby klamstvá a hoaxy o LGBTI+ ľuďoch rozbíjali naše rodiny. Nedovoľme, aby dezinformácie o dúhovej komunite rozdeľovali spoločnosť. Dosť bolo nenávisti. Je dobré pre všetkých nás, aby sme začali hľadať spôsoby, ako môžeme spolu žiť v jednej krajine, dôstojne a so vzájomnou úctou,“ dodáva Roman Samotný, zakladateľ a majiteľ Teplárne.

Viacerí umelci chcú prispieť k pozitívnej zmene krajiny zasiahnutej prejavmi nenávisti.
Viacerí umelci chcú prispieť k pozitívnej zmene krajiny zasiahnutej prejavmi nenávisti. Zdroj: Pohoda Festival

Séria podujatí Slovenská Tepláreň sa stala najväčším kultúrnym podujatím v histórii Slovenska, získala Cenu Inakosti za umenie a kultúru a v marci aj mimoriadne ocenenie na Radio_Head Awards, ktoré Rádio_FM udelilo prvýkrát v pätnásťročnej histórii. Zároveň sa Slovenská Tepláreň stala Komunikačným počinom roka 2022 na národnej súťaži efektivity marketingovej komunikácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia