Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. apríla 2023, 17:00
Čas čítania 4:16
Denisa Šútorová

Videli sme prvé dve časti komediálnej drámy Beef. Kórejská novinka plná hnevu a pomsty je taká dobrá, až nás to desí

Videli sme prvé dve časti komediálnej drámy Beef. Kórejská novinka plná hnevu a pomsty je taká dobrá, až nás to desí
Zdroj: Netflix/A24
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Horúca novinka od kórejského režiséra Leeho Sunga Jina je to najlepšie, čo sme v poslednom čase videli. Beef má šancu uspieť u fanúšikov Parazita, ale aj seriálu Dead To Me. Zahrá si v ňom aj Ashley Park zo seriálu Emily v Paríži.

Komediálno-dramatická revenge novinka Beef streamuje na Netflixe už od dnes 6. apríla a my ti ju všetkými desiatimi odporúčame ako horúci tip na binge-watching. Ak túžiš po niečom novom a originálnom, no zároveň hľadáš v seriáloch „komfort“, pokojne prestaň skrolovať Netflix a okamžite stlač play. Po pozretí prvých dvoch epizód série môžeme s istotou vyhlásiť, že sme v poslednom čase nič lepšie nevideli.

Okrem dramatickosti a nenúteného humoru ťa seriál kórejského režiséra Leeho Sunga Jina a spoločnosti A24 (od ktorej pochádza aj oscarový hit Everything Everywhere All At Once) pohltí najmä nepredvídateľnosťou postáv, ktoré budeš milovať, nenávidieť a v neposlednom rade sa v nich nájdeš aj ty (všetkých nás totiž niekedy poháňa ego).

The Beef sa rafinovane pohráva s konceptom hnevu aj zúfalstva a skúma, ako ďaleko vie človek riadený týmito emóciami zájsť. Inými slovami – máme do činenia s perfektnou spoločenskou satirou, pri ktorej zapojíš mozgové bunky.

Amy a Dannyho, hlavné postavy seriálu Beef, spája podobný osud, obaja však pochádzajú z iného prostredia v LA.
Amy a Dannyho, hlavné postavy seriálu Beef, spája podobný osud, obaja však pochádzajú z iného prostredia v LA. Zdroj: Netflix/A24

 
Okrem milovníkov seriálových noviniek si pri Beefe prídu na svoje najmä fanúšikovia Parazita (Joon Ho Bong), ale aj seriálu Dead To Me (aj keď v Beefe je to zatiaľ bez vraždy). 

Beef je príbeh dvoch nepriateľov, ktorí majú spoločného viac, ako by chceli

Hneď v prvých minútach pilotnej epizódy nám tvorcovia predstavujú hlavnú zápletku aj ústredné postavy seriálu. Potýčka na parkovisku, ktorá vyústi do automobilovej naháňačky, postaví do cesty dvoch neznámych ľudí: opravára na mizine Dannyho Choa (Steven Yeun) a podnikateľku s nenaplneným snom Amy Lau (Ali Wong). Dvaja cudzinci, ktorí pochádzajú z celkom iných spoločenských vrstiev (no predsa im obom krachuje život), sa od prvého stretnutia stávajú úhlavnými nepriateľmi, ktorí v sebe navzájom prebúdzajú tie najhoršie verzie samých seba.

beef
Zdroj: Netflix

Divákovi nemôže uniknúť, že sa cez všetku tú nenávisť a súťaživosť zároveň stávajú hybnou silou a zdrojom adrenalínu toho druhého, ale aj vzájomným zrkadlom. Amy a Danny si totiž už nemôžu byť viac podobní a po skončení druhej epizódy sa nevieme dočkať, či sa z nich stanú skôr spojenci alebo milenci (alebo oboje).

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia