Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2023, 12:30
Čas čítania 3:48
Tímea Krauszová

Nevieš zohnať mejkap na veľmi tmavú či veľmi svetlú pleť? Toto sú tipy na kvalitné produkty a rady, ako ich kúpiť lacnejšie

MÓDA KOZMETICKÉ ZNAČKY MAKE-UP
Uložiť Uložené

Aj keď máš mierne opálenú pokožku alebo naopak, žiješ si v koži ľadovej kráľovnej, stále môžeš nájsť mejkapy a korektory pre seba. Nemusí ťa to ani zruinovať.

S mejkapom na Slovensku je trošku problém, tobôž ak máš veľmi tmavú alebo naopak, veľmi svetlú pleť. Púder ešte vyriešiš výberom transparentného sypkého púdru, ale čo krytie? Široký výber odtieňov nájdeš len v máloktorej drogérii. Mnohé ženy sa tak nechtiac stávajú domácimi chemičkami a miešajú si dva odtiene v rôznom pomere podľa opálenia.

Spísali sme ti preto všetky miesta, kde zoženieš mejkap aj pre svoj odtieň pleti. Mnohé z nich ponúkajú bezplatné vzorky alebo majú na webstránke možnosť otestovať si odtieň cez kameru na mobile, takže máš vyššiu šancu objednať ten správny.

Nielen o mejkape, ale aj o kozmetike a starostlivosti o kožu, vlasy či nechty si prečítaš viac v tejto kategórii. Pomôžeme ti zorientovať sa v nových trendoch a s pomocou odborníkov overujeme hacky aj nové produkty skôr, ako ti ich odporučíme.

Mejkap e.l.f. Flawless Finish Foundation je dostupný v 40 odtieňoch a na webe značky stojí 10 eur. Na webe si vieš farbu virtuálne vyskúšať cez mobil.
Mejkap e.l.f. Flawless Finish Foundation je dostupný v 40 odtieňoch a na webe značky stojí 10 eur. Na webe si vieš farbu virtuálne vyskúšať cez mobil. Zdroj: e.l.f./Amazon

Lacné značky, ktoré zoženieš aj v predajniach na Slovensku

Mnohé cenovo dostupné značky majú veľmi široký výber farieb. Problém však je, že väčšinou z týchto značiek nájdeš v slovenských drogériách len veľmi oklieštený výber.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Drogéria DM má viaceré z dostupných značiek v predaji a spolu s Douglasom či parfumériou FANN ponúkajú aj svetlejšie a tmavšie odtiene, no nie úplne krajné možnosti na farebnom spektre. Okrem toho, často nesedia podtóny: napríklad je farba dostatočne svetlá, ale vyzerá príliš ružovo alebo žlto; alebo nájdeš tmavý mejkap, no kričí z neho oranžová ako zo solárka.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 133187 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Konkrétne tipy na lacné značky do 20 eur, ktoré pravdepodobne majú aj tvoj odtieň.
  • Kde nakúpiť známe značky so širokým výberom farieb, ak ich nenájdeš v slovenských drogériách.
  • Triky, ako ušetriť na mejkape a ako nájsť svoju farbu, ak si to nemáš kde vyskúšať na koži.
Domov
Zdieľať
Diskusia