Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. februára 2023, 10:33
Čas čítania 3:00
Adam Novosad

Do roku 2100 nás obsadí Rakúsko a vznikne Rakúsko-Slovensko. Takto vyzerá predpoveď umelej inteligencie o budúcnosti Európy

SLOVENSKO RAKÚSKO SLOVENSKO UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Umelá inteligencia predpovedá, ako bude o necelých 80 rokov vyzerať mapa Európy.

Umelá inteligencia si myslí, že do roku 2100 nás obsadí Rakúsko a spoločne budeme následne tvoriť jeden štátny útvar s názvom Rakúsko-Slovensko. Táto predpoveď sa objavila na instagramovom účte Amazing Maps, ktorý spravuje 18-ročný nadšenec z Bulharska. Ako prvé na mapu upozornilo Živé.sk.

Pri pohľade na novú mapu Európy z pohľadu umelej inteligencie musí byť každému jasné, že pre AI sa súčasné geopolitické rozdelenie starého kontinentu nezdá dostatočné. 

Poľsko sa z mapy vytratilo

Veľké zmeny nepostihli len Slovensko, ktoré sa stane súčasťou Rakúska. Aj keď krajiny ako Francúzsko, Nemecko či Taliansko zostanú bez väčších zmien, Poľsko sa z mapy vytratí a namiesto „Európskej aliancie“ nebude patriť do žiadnej európskej komunity. 

Namiesto trojice pobaltských štátov vznikne veľká Lotyšská ríša, z Rumunska sa stane Rubmunsko, Ukrajina zostane pohltená v nešpecifikovanej čiernej mase spoločne s Poľskom, Bieloruskom aj Ruskom. Holandsko, Belgicko a Luxembursko sa zjednotia do štátneho útvaru s názvom Bene, odvodeným z pomenovania Benelux.

Odporúčané
Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka 15. marca 2024, 10:00

Na juhu sa znovu vytvorí Juhoslávia, ktorá bude prekvapivo prepojená s Dánskom na severe, a Bulharsko sa spojí s Gréckom do jedného veľkého štátu. Vtipne vyznieva ešte fakt, že namiesto Spojeného kráľovstva bude na Britských ostrovoch existovať už len veľké Škótsko, a tak sa Angličania zrejme z tejto mapy nebudú veľmi tešiť.

Samozrejme, mapu vytvorila umelá inteligencia, ktorej kreatívne schopnosti sú do veľkej miery obmedzené, a tak prípadné geopolitické delenie a spájanie krajín netreba brať príliš vážne.

Domov
Zdieľať
Diskusia