Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2023, 13:30
Čas čítania 3:34
Dominik Vetrák

Hogwarts Legacy: 10 nostalgických odkazov a easter eggov na Harryho Pottera

Hogwarts Legacy: 10 nostalgických odkazov a easter eggov na Harryho Pottera
Zdroj: Warner Bros. Games
TECH HOGWARTS LEGACY
Uložiť Uložené

Autori hier nezabudli na skalných fanúšikov Harryho Pottera a nechali v hre množstvo odkazov na filmy a knihy.

V hre Hogwarts Legacy je viacero tajomstiev a odkazov na rôzne ďalšie filmy, osobnosti či videohry. Najviac ich je logicky na Harryho Pottera a Fantastické zvery. Tvorcovia hráčom nechali viacero easter eggov a podarených, nostalgických odkazov na knihy či filmy. Toto je 10 najlepších z nich spoločne s lokáciami, kde ich môžeš nájsť. V článku teda nájdeš menšie spoilery. 

Odporúčané
Aké hry vychádzajú vo februári? Máme pre teba 10 fantastických noviniek a PS VR2! Aké hry vychádzajú vo februári? Máme pre teba 10 fantastických noviniek a PS VR2! 3. februára 2023, 15:00

1. Bazilisk a Tajomná komnata Salazara Slizolina

Ak splníš questy so študentom Sebastianom Sallowom, naučíš sa všetky tri neodpustiteľné kliatby (Imperio, Crucio, Avada Kedavra). V rámci tohto questu sa dostaneš aj do tajnej kancelárie Salazara Slizolina, jedného zo štyroch zakladateľov Rokfortskej strednej školy čarodejníckej.

V jeho kancelárii nájdeš aj niekoľko Slizolinových poznámok, pričom v jednej z nich spomína hroznú príšeru, ktorú ukryl niekde v hrade a ktorá čaká na pravého Slizolinčana, ktorý dokončí to, čo Slizolin začal.

Ide, samozrejme, o odkaz na tajomnú komnatu a Baziliska, ktorého nakoniec zabil Harry Potter. V hre môžeš na dievčenských záchodoch nájsť aj vchod do komnaty, ktorý cca 100 rokov po udalostiach hry použije Harry a spol. Na batérii jedného z umývadiel si môžeš všimnúť vyrytého hada. 

2. Dary smrti

Pri samotnom konci hry sa ocitneš v akejsi snovej dimenzii, kde neplatia fyzikálne zákony a je tam možné všetko. V čierno-bielom svete sa musíš vyhnúť smrtke a jej poskokom a následne ich aj poraziť. Vývojári na tieto účely poskytli všetky tri Dary smrti, a teda Bazový prútik, Neviditeľný plášť a Kameň oživenia.

Odporúčané
RECENZIA: Hogwarts Legacy – Harry Potter hra, na ktorú sme čakali 20 rokov, má ďaleko od dokonalosti (PS5) RECENZIA: Hogwarts Legacy – Harry Potter hra, na ktorú sme čakali 20 rokov, má ďaleko od dokonalosti (PS5) 10. februára 2023, 18:00

Tieto predmety skutočne nevlastníš a môžeš ich použiť len v tejto snovej dimenzii, no ide o pekný a podarený odkaz na Dary smrti. Užiješ si najmä čarovanie s veľmi silným Bazovým prútikom.

3. Škriatok Dobby

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 130992 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako tvorcovia odkázali na Dobbyho.
  • S ktorým predkom lorda Voldemorta sa v hre spriatelíš.
  • Aká obrovská príšera sa v hre nachádza.
  • Aký je najlepší odkaz na Fantastické zvery. 
Domov
Zdieľať
Diskusia