Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah OOCR Vysoké Tatry a Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.
12. februára 2023, 15:30
Čas čítania 1:00
Sponzorovaný obsah

Takto dopadnete s Čechom v Tatrách! (Refresher zima 2023 #1)

VIDEO VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Mišo Totka pozval do Tatier kolegu Vítka.

Aká by to bola zima, keby sme sa opäť nevybrali do našich slovenských hôr a nezmapovali pre teba to najlepšie, čo v nich môžeš zažiť? Určite si už počul príhody o Čechoch v Tatrách, no ako je to naozaj? Aby sme to mohli otestovať v praxi, Mišo Totka si priviedol do vlogu kolegu z Čiech Vítka. V spolupráci s OOCR Vysoké Tatry a finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky sme pre našu dvojku prichystali tri dni nabitého programu. Vyskúšali bežkovanie, turistiku, wellness, sánky či lyžovanie. 

Zima vo Vysokých Tatrách

Na horskom výlete by si nemal zabúdať na poriadnu výbavu. Vieš, že až polovica turistov chodí na zimnú túru v nesprávnom oblečení či obuvi? Odborník vo videu ti poradí, čo by ti na horách rozhodne nemalo chýbať. Naši moderátori odišli zdolávať tatranské vrcholy vybavení mačkami, čo bola pre nášho českého kolegu novinka. Chvíľku mu dokonca trvalo, kým zistil, že ich má naopak. 

Po dlhej túre si Mišo a Vítek odbehli do wellnessu v AquaCity Poprad, kde im saunamajster poradil, ako správne používať saunu, aby bola čo najviac efektívna. Podľa saunamajstra je dôležité ochladzovanie. Tento proces by mal prebiehať na vzduchu – nemal by si hneď skákať do ochladzovacieho bazéna, pretože môžeš dostať teplotný šok. Vítek je živým príkladom toho, ako veci nerobiť, takže si asi dokážeš tipnúť, ako to vyzeralo. 

Okrem užitočných rád sa dozvieš, čo najbližšie vyskúšať, aby si vyťažil zo svojho tatranského výletu čo najviac. Viac informácií o možnostiach cestovania po Slovensku nájdeš aj na stránkach Slovakia.travel.

OOCR tatry
Zdroj: OOCR VYSOKÉ TATRY A MINISTERSTVO DOPRAVY SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.
Domov
Zdieľať
Diskusia