Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2023, 10:15
Čas čítania 0:47
Dominik Vetrák

V hre Hogwarts Legacy je prvá transgender postava z celého potterovského sveta. Vývojári posielajú Rowlingovej jasný odkaz

V hre Hogwarts Legacy je prvá transgender postava z celého potterovského sveta. Vývojári posielajú Rowlingovej jasný odkaz
Zdroj: Warner Bros.
TECH HOGWARTS LEGACY
Uložiť Uložené

Autori hry Hogwarts Legacy sa dištancujú od názorov spisovateľky J. K. Rowlingovej.

Už v piatok 10. februára 2023 vychádza očakávaná RPG hra Hogwarts Legacy. Odohráva sa v 19. storočí, viac ako 100 rokov pred udalosťami Harryho Pottera. Už v prvých hodinách hrania sa hráči môžu stretnúť s transgender ženou Sironou, ktorá ochráni hlavných hrdinov pred nebezpečnými nepriateľmi. 

Odporúčané
Aké hry vychádzajú vo februári? Máme pre teba 10 fantastických noviniek a PS VR2! Aké hry vychádzajú vo februári? Máme pre teba 10 fantastických noviniek a PS VR2! 3. februára 2023, 15:00

Prvým náznakom jej rodu je hrubší hlas, no následne sa o tom aj otvorene rozpráva s postavami. Keď sa jej hráč spýta, ako pozná goblina Lodgoka, Sirona odpovedá, že ho nevidela už celé roky. On ju však spoznal hneď, čo nemôže povedať o niektorých jej spolužiakoch.

„Chvíľu im trvalo, než si uvedomili, že som čarodejnica a nie čarodejník.“

Hogwarts Legacy
Zdroj: Warner Bros.

Ide o prvú transgender postavu vo svete Harryho Pottera, čím autori hry zo štúdia Avalanche Software (Disney Infinity, Cars 3) posielajú spisovateľke J. K. Rowlingovej jasný odkaz. Autorka kníh o Harrym Potterovi sa často vyjadruje proti LGBTI+ komunite a odsudzuje transgender ľudí.

Odporúčané
Bankovníctvo nikdy nebolo také sexy. Seriál Industry od HBO nás namotal viac ako Wednesday Bankovníctvo nikdy nebolo také sexy. Seriál Industry od HBO nás namotal viac ako Wednesday 7. februára 2023, 12:00

Množstvo hráčov a herných novinárov preto hru bojkotuje (na najväčšom hernom fóre na svete s názvom ResetEra zakázali sa o hre čo i len rozprávať). 

Samotná hra už dostáva prvé recenzie a tie ospevujú viacero jej kvalít. Zdá sa, že pôjde o skutočne podarenú hru zo sveta Harryho Pottera. Našu recenziu ešte pripravujeme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia