Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2023, 19:47
Čas čítania 0:51
Peter Vnuk

Samsung predstavil 200-megapixelový snímač fotoaparátu, ktorý bude aj v novom smartfóne S23

Samsung predstavil 200-megapixelový snímač fotoaparátu, ktorý bude aj v novom smartfóne S23
Zdroj: Twitter/Ice universe
TECH INFORMAČNÉ TECHNOLÓGIE MODERNÉ TECHNOLÓGIE SAMSUNG SMARTFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY VIDEO
Uložiť Uložené

Snímač, ktorý bude v najvyššej verzii vlajkovej lode Samsung Galaxy S23 Ultra, bol predstavený verejnosti.

Nový senzor ISOCELL HP2 je určený pre vlajkové lode a fotograficky zamerané prémiové smartfóny. Výrobca sa pri jeho dizajnovaní nesústredil iba na vysoké rozlíšenie, ale aj na schopnosť urobiť kvalitné zábery v akýchkoľvek svetelných podmienkach.

Pixely senzora majú rozmer 0,6 mikrometra v optickom formáte 1/1,3", čo je veľkosť, ktorú bežne používajú v 108-megapixelových smartfónových kamerách. Samsung použil technológiu Tetra2pixel, ktorá simuluje rôzne rozmery pixelov a tak umožňuje prispôsobenie rôznym svetelným podmienkam.

V slabšie osvetlených miestach sa senzor zmení na 1,2-mikrometrový 50 MP alebo 2,4 μm a 12,5 MP prepojením 4 až 16 susediacich pixelov. Prvý variant sa využije pri potrebe natočiť 8K video pri slabšom svetle.

Odporúčané
Tento mobil má mať prvý na svete 240 W nabíjačku. Nabiješ ho vraj za 10 minút Tento mobil má mať prvý na svete 240 W nabíjačku. Nabiješ ho vraj za 10 minút 11. januára 2023, 17:22

HP2 si dokáže poradiť aj s vyblednutými zábermi pri príliš presvetlenej scéne vďaka technológii Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG). Vo fotodióde každého pixelu je na spodnej strane umiestnené prenosové hradlo, ktoré prenáša elektróny z pixelov do logickej vrstvy.

Vďaka vysokej presnosti výrobného procesu je možné umiestniť aj druhé prenosové hradlo a tým sa zvýši schopnosť pixelov ukladať elektrický náboj o viac ako 33 percent. Tento spôsob následne znižuje preexponovanosť a zvýši vernosť farieb aj pri silnom osvetlení. 

Odporúčané
Vieme, ako bude vyzerať Samsung Galaxy S23. Batérie budú silnejšie a úložiská väčšie Vieme, ako bude vyzerať Samsung Galaxy S23. Batérie budú silnejšie a úložiská väčšie 4. januára 2023, 14:25

Automatické zaostrovanie v takomto prostredí zlepšuje technológia Super QPD. Kvalitnejšie prejavy technológie HDR zasa podporilo DSG v režime 50 MP a funkcia SmartISO Pro, ktorá spracúva snímky s rôznym nastavením ISO a zlučuje ich.

Domov
Zdieľať
Diskusia