Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2013, 18:56
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 aktuálne najlepších futbalových tímov

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Kto je na tom v sezóne 2013/2014 zatiaľ najlepšie? Je to Arsenal, Bayern, Barca či niekto úplne iný? Kto je váš top favorit?

Sezóna 2013/2014 je v plnom prúde a my sa tak môžeme pozrieť na tímy s aktuálne najlepšou formou. Keď som o tomto článku uvažoval pred začiatkom sezóny, určite som nepredpokladal, že ma tak sklame United a nebudem ho môcť zaradiť medzi 10 najlepších tímov prvých dvoch mesiacov.

Hneď na začiatku vás upozorňujem, že nesledujem všetky ligy podrobne a venujem sa hlavne Premier League a La lige, určite teda nebude pár z vás so mnou súhlasiť a preto budem rád, keď sa o svoje poznatky podelíte v komentároch. Nakoniec, jeden človek nemôže sledovať všetok ten krásny futbal :)

1. Arsenal Londýn

Osobne ma prvá pozícia Gunners teší asi najviac z celého zoznamu. Hoci som fanúšikom španielskeho futbalu, k Arsenalu som mal vždy blízko, rovnako ako k United a Liverpoolu. Arsenal je ale srdcová záležitosť z Anglicka. Škoda, že sa im doposiaľ nedarilo. Tento rok sa ale rozhodli vytrieť všetkým zrak! V lige sú takmer bezchybní, v Lige majstrov nedávno porazili hviezdny Neapol za 20 minút a takisto si ľahko poradil s Marseille. Z Ramseyho sa stal neuveriteľný stroj na góly, alebo ich prípravu. Nesmieme zabudnúť ani na Özila, ktorý sa javí ako najlepší anglický nákup, no zároveň najhorší španielsky predaj. Hoci v Reale to už nebolo to, čo bývalo, stále patril medzi najlepších hráčov. Gunners budeme všetci fandiť (dúfam), po ôsmich rokoch čakania na trofej snáď konečne svitá na lepšie časy.

2. FC Barcelona

To, že sa Barca dostala na moje druhé miesto je pre mňa samým veľkým prekvapením. Najhoršia obrana za posledných 50 rokov, tragický Piqué a .. no, nebudem sa ďalej rozpisovať. Je zaujímavé, že najhorší obranca prípravy je momentálne najlepší, samozrejme je reč o Marcovi Bartrovi. Záloha a nesmierne efektívny útok z Barcy robia stroj na víťazstvá. Valdés chytil životnú formu a Alexis s Fabregasom už na konci minulej sezóny ukázali, že to bude len a len lepšie. Prišiel hviezdny Neymar, ktorý hru Kataláncov nesmierne obohacuje a párkrát už vykonal viac roboty ako Messi. Škoda len, že zatiaľ tvorí hru, ponúka góly a sám ich veľa nestrieľa. No a nakoniec tu máme Messiho, najlepšieho hráča sveta, ktorý proste príde, uvidí, zabezpečí víťazstvo a môže ísť spokojne oddychovať. Škoda, že bez neho to už nie je vôbec tá krásna Barca. 7 čistých kont v 11 zápasoch ale hovorí za všetko, dúfam, že im to vydrží.

3. Atlético Madrid

Diego Simeone, skvelý tréner Atlética začína novú sezónu ešte lepšie ako tú predchádzajúci a to nepotrebuje ani Falcaa. Má totiž Villu, excelentného Davida Costu a Ardu Turana, spoľahlivé pole kvalitných hráčov a brankára, dlháňa Thibauta Curtoisa, ktorý je na hosťovaní z Chelsea. Určite o ňom budeme v najbližších rokoch ešte veľa počuť. Druhé miesto za Barcelonou, víťazstvo nad Realom Madrid v lige, pričom nad nimi v tejto súťaži nevyhrali okolo 14 rokov (naposledy ich ale porazili v kontroverznom finále Copa del Rey), skvelí hráči a neuveriteľná forma im zaručuje miesto v rebríčku. Zdá sa, že tento rok by mohli vydržať byť konkurentmi pre Barcu a Real dlhšie ako minulú sezónu, možno sa dokonca zmení poradie prvých dvoch tímov, čo by bolo nesmierne prekvapenie.

 

4. Bayern Mníchov

Čo napísať? Bayern bol minulú sezónu pod Heynckesom nezastaviteľný, čo sa už nedá povedať pod aktuálnym vedením kouča Pepa Guardiolu, ktorý prišiel do Mníchova po ročnej pauze od futbalu. Po prvých neistých výsledkoch, strate priamočiarosti, efektivity a dominantnosti si fanúšikovia priali jeho odchod. Zabudli asi, ako Pep pracuje. Veď s Barcelonou prehral hneď svoj prvý súťažný zápas a to s ňou v nasledujúcich 4 rokoch vyhral aj nemožné. Určite je badať na Bayerne zmenu štýlu hry, no kto sledoval zápas Ligy Majstrov proti City, nemôže mi nedať za pravdu v tom, že keby hral Bayern takto celú sezónu, je možno lepší ako v tej minulej. Chýbalo len kus šťastia, a Bavori mohli odchádzať z Manchestru so 6-násobným skalpom. Prvé miesto v lige a postupný progres v hre ma nenechávajú chladným. Po prvých zápasoch som Bayern odpísal, avšak teraz nielen mne posiela jasný odkaz, že s ním treba počítať. Navyše, Ribéry je nezastaviteľný stroj a to tímu chýbajú Thiago a Javi Martinez. Uvidíme, ale zdá sa, že Bayern neprišiel dominovať len na sezónu či dve.

5. Real Madrid

Zľakli ste sa, že vynechám španielskeho giganta? Popravde, keby nebolo skvelých výkonov v Lige majstrov, ani by ste ho tu neuvideli. So skóre 10:1 a 5 gólmi od Ronalda tu ale nemôže chýbať. 

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Madrid pár hráčov predal, pár kúpil, ale najviac ma zaujali Carvajal a Isco, pričom druhý najdrahší hráč na svete (ktorý nemá ani polovičnú hodnotu, ale k tomuto Pérezovmu nonsensu sa už vyjadrovať nebudem) je veľkú väčšinu zápasov zranený. Balea tak zatiaľ hodnotiť príliš nemôžeme, aj keď z toho, čo som videl, je Isco o pár levelov vyššie. Je to proste hráč, ktorého by do tímu chcel každý tréner. Je ale škoda, že Real opäť začína sezónu nie príliš vydarene. Vydretá remíza s Villarealom, za ktorú môžu darovať skvelému Lópezovi, ktorý im už pár bodov zachránil, "zaujímavá" výhra s Elche či prehra s Atléticom Madrid ukazuje nie príliš dobrú formu druhého tímu tabuľky La ligy. Uvedomujú si to aj hráči, ktorí sa vyjadrili rovnako a budú sa snažiť zapracovať na nedostatkoch. Real je ale tretí v La lige a majú najlepšie skóre v Lige majstrov, preto nie je dôvod nezaradiť ich do tohto rebríčku. Nezabúdajte, už o pár dní náš čaká El Clásico.

6.. Borussia Dortmund

Odchod Maria Götzeho, prehra vo finále Ligy majstrov a nie príliš vydarená sezóna v Bundeslige, kde valcoval Bayern. Tak by sa dala rýchlo zhrnúť predchádzajúca sezóna Dortmundu. Ani to ale neodradilo Jürgena Kloppa a jeho partiu, aby pokračovali v skvelých výkonoch. Kto by ale povedal, že na pár týždňov predbehnú Bayern Mníchov, v domácej lige aj Lige majstrov budú zbierať veľmi dôležité body a stanú sa obávanejším tímom, než aktuálny držiteľ ušatej trofeje? Götze nechýba, prišiel Aubameyang, ktorý nielen svojou neuveriteľnou rýchlosťou a technikou točí hlavy obrancom súpera. Reus hrá výborne, záloha a útok fungujú na jednotku a obrana s brankárom drží výsledky v každom zápase. Akurát Lewa mi príde zrelý na odchod. Pár nevydarených lôpt a stáva sa z neho hysterická manželka s desiatimi deťmi.

Malaga by sa určite už tak ľahko nedostala k statusu „takmer istého postupu cez Dortmund“. Ak nie ste fanúšikom nemeckého futbalu, určite si tento skvelý tím vychutnajte aspoň v Lige majstrov.

7..Paris Saint-Germain (Tu by sme sa mohli baviť aj o Monacu, ktoré ma okrem skóre v tabuľke identické čísla, hviezdi hlavne neuveriteľný Falcao)

Francúzsky majster z minulej sezóny sa veru pustil do tej novej po hlave. Súperi nemajú veľkú šancu a je pritom jedno, či sa hrá na celom európskom kontinente alebo iba v lige. Duo Ibrahimović a Cavani funguje lepšie, než sme si mohli myslieť. Namiesto príliš veľkej rivality sa správajú športovo a dopĺňajú sa. Hoci kluby ako PSG veľmi nemusím, určite bude zaujímavé sledovať ich progres a hlavne výsledky. Tie by mal strážiť hlavne jeden z najlepších stopérov na svete, Thiago Silva.

8. FC Liverpool

Hoci často vyhrávajú najmenším rozdielom, na rozdiel od predchádzajúcej sezóny začali túto veľmi dobre a zbierajú body s každým tímom. Hráči sa prebudili, Gerrard ich svedomite vedie a občas si zahrá aj Škrteľ, ktorý má však príliš veľkú konkurenciu. Navyše sa konečne vrátil Suárez, ktorý určite narobí obrane súperov veľké problémy. Uvidíme, ako sa bude Liverpoolu dariť aj naďalej, zatiaľ si ale miesto v rebríčku chalani z Anfield Roadu úplne zaslúžia. Budem však veľmi zvedavý, ako si budú počínať v domácej súťaži aj naďalej. 

9. SSC Neapol

Predaním Cavaniho si Neapol prekvapivo prilepšil. Najlepší strelec minulo-sezónnej Serie A odišiel do PSG a naopak do talianskeho veľkoklubu prišla „polovica Realu“. Nový tréner Rafa Benitez priviedol nesmierne gólovo potentného Higuaína, Callejona či Albiola. Prirátajme k tomu brankára Reinu a skvelého Hamšíka a máme tu vynikajúce zoskupenie, čo Napoli dokazuje hlavne v domácej súťaži. Keby nenarazili na Arsenal, dojem z ich hry by bol ešte lepší, avšak v poslednom zápase LM boli úplne „mŕtvi“. Juventus sa nezdá byť v LM v najväčšej pohode, za to v lige (spolu s Neapolom) zaostávajú za AS Rím len o dva body. Snáď forma Neapolu vydrží. Tento sympatický tím by sa mohol dostať ďaleko, minimálne túto sezónu.

10. FC Chelsea

Nie som veľkým fanúšikom tohto londýnskeho klubu. Už vôbec nie po tom, čo ho prebral „The Special One“ aka José Mourinho. Je to ale chlapík na mieste, vynikajúci tréner a určite privedie Chelsea k úspechom. S hráčmi ako je Čech, Hazard, Cahill, Terry, Lamps, Oscar či Mata by to nemalo byť až také ťažké. Prekvapuje ma ale časté vysedávanie posledného menovaného na lavičke. Juan Mata spoločne s Edenom Hazardom bol podľa mňa v minulej sezóne jeden z najlepších, ak nie najlepší tandem tvorcov v Premier League. Dúfam, že José vie, čo robí, ale určite by som ho rád videl na ihrisku častejšie. Prehra v Európskom superpohári proti Bayernu Mníchov The Blues až tak nezavarila. V lige predvádza viac-menej stabilné výkony a v Lige majstrov si už reputáciu napravila. Mužstvo je pod novým trénerom s niektorými mladými a nie príliš skúsenými hráčmi a myslím, že sú určite väčším ašpirantom na titul než Liverpool či City. Nakoniec, anglická liga nie je rozhodnutá po pár derby ani po pár prekvapivých prehrách. Hrá sa až do konca a Mourinho so svojim tímom má kopec času na doladenie chýb.

Hoci je článok subjektívnym odrazom mojich názorov, určite sa nájde pár ľudí, ktorí s poradím alebo s jednotlivými klubmi súhlasiť budú, a naopak sa veľa ľuďom páčiť nebude. Preto budem rád, keď sa v prípadnej diskusii budete vyjadrovať slušne a nebude haniť žiadne kluby. Je to predsa futbal, ktorý nás všetkých spája... aspoň v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia