Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2022 o 14:35
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Na tomto ostrove sa každý zločin trestá smrťou. Alexander Skarsgård si musí v novom horore vytvoriť dvojníka, aby prežil

FILMY A SERIÁLY HOROR HORORY INFINITY POOL
Uložiť Uložené

Trestu sa môže vyhnúť iba jedným spôsobom.

Spisovateľ James (Alexander Skarsgård) a jeho partnerka Em (Cleopatra Coleman) si užívajú pomyselný raj na ostrove, kde sa spočiatku zdá všetko perfektné. Zvrat však prichádza v momente, keď hlavný hrdina zrazí na ceste človeka. Na Jamesovu smolu sa na ostrove každý zločin trestá smrťou. Ak chce prežiť, musí si zaplatiť za vytvorenie dvojníka, ktorý odkráča na popravu miesto neho.

Netradičný námet hororového sci-fi Infinity Pool natočil Brandon Cronenberg, syn známeho režiséra Davida Cronenberga (Eastern Promises, A History of Violence, The Fly). Špecifický filmársky štýl otca a syna napovedá, čo môžeme čakať od Brandonovej novinky. Zdá sa, že tak ako v prípade jeho posledného filmu Possessor (recenziu nájdeš tu) nepôjde o žiaden mainstreamový horor.

Cronenberg sa aj tentoraz vyhrá s mysľou diváka a zavedie ho do sveta s technológiou budúcnosti, kde sa budú mazať rozdiely medzi realitou a fikciou. Infinity Pool tak rozhodne nie je určený pre masy, ale skôr pre žánrových nadšencov. 

Pozornosť môže upútať aj obsadenie talentovanej Mie Goth, ktorú si mohol nedávno vidieť v horore X (recenzia tu) a jeho prequeli Pearl. Vo filme si ďalej zahrali Thomas Kretschmann, Amanda Brugel, Caroline Boulton, John Ralston či Jeff Ricketts. Slovenská premiéra nie je dátum zatiaľ nemá, svetová bude v roku 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia