Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. novembra 2022, 11:45
Čas čítania 1:24
Dominik Vetrák

Filmová pecka Duna čoskoro dostane vlastný seriál. Ako rozvinie komplikovaný príbeh a uvidíme v ňom Zendayu či Chalameta?

Filmová pecka Duna čoskoro dostane vlastný seriál. Ako rozvinie komplikovaný príbeh a uvidíme v ňom Zendayu či Chalameta?
Zdroj: Warner Bros. Discovery
FILMY A SERIÁLY DUNA: SESTERSTVO
Uložiť Uložené

Akých hercov uvidíme v chystanom seriáli, o čom bude a ako ovplyvní dej filmov?

Režisér Dennis Villeneuve už nakrúca druhú časť Duny, ktorú v kinách uvidíme už budúci november. Niektorí tvorcovia jednotky už popritom nakrúcajú seriál s názvom Dune: Sisterhood (Duna: Sesterstvo).

Jeho príbeh sa bude sústreďovať na ženy zo skupiny Bene Gesserit, ktoré sme videli aj v prvej časti. Je to tajný spolok pozostávajúci výhradne zo žien, ktoré sú všetko, len nie obyčajnými ľuďmi. 

Odporúčané
10 celebrít a filmových hviezd, ktoré majú obyčajné zamestnania a môžu ťa obslúžiť aj v reštaurácii 10 celebrít a filmových hviezd, ktoré majú obyčajné zamestnania a môžu ťa obslúžiť aj v reštaurácii 26. novembra 2022, 14:30

Nečakaj žiadne postavy z filmuNajväčšia časť deja sa zrejme odohrá na planéte Wallach IX, ale je možné, že sa ocitneme aj na Arrakise. Nečakaj však žiadnych hercov a postavy z filmu. Seriál rozpráva o udalostiach, ktoré sa odohrali 10 000 rokov pred filmovým dejom. Tvorcovia ho spracovali na základe knihy Sisterhood of Dune z roku 2012 od spisovateľov Briana Herberta a Kevina J. Andersona. 

Tú spisovatelia zaradili do obdobia po tom, čo výprava s názvom Butlerian Jihad zneškodnila všetky umelé inteligencie vo vesmíre. Skupina s názvom Sisterhood, z ktorej sa neskôr stane Bene Gesserit, v seriáli pomocou ilegálnych počítačov naplánuje obchod s bielym mäsom. 

Na seriáli začal pracovať scenárista prvého filmu John Spaihts, ale nakoniec pre povinnosti s filmovým pokračovaním nemal čas, a tak ho zastúpili Diane Ademu-John (The Haunting of Bly Manor, Empire) a Alison Schapker (Altered Carbon, Lost, Westworld). Prvé dve epizódy zrežíruje Johan Renck (Chernobyl, Breaking Bad). Na seriál dozeral aj samotný Dennis Villeneuve. 

V prvej sérii budú hrať prevažne menej známe herečky ako Emily Watson či Indira Arma. Uvidíme aj Travisa Fimmela známeho zo seriálu Vikingovia či z filmu Warcaft. Niektoré zo ženských postáv budú hrať aj noblesné panie z rodu Harkonnenovcov, ktorých dobre poznáme už z filmu. Dôležitú rolu bude údajne mať aj Mark Strong (Kingsman). 

 

Seriál začne vychádzať niekedy v priebehu roka 2023, respektíve začiatkom roka 2024 exkluzívne na HBO Max. Duna 2 následne dorazí do kín 3. novembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia