Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2022, 11:27
Čas čítania 0:59
Adriana Královičová

FOTO: Najužší mrakodrap na svete je úspešne dokončený. Ponúka ultraluxusné apartmány v cene 66 miliónov dolárov

FOTO: Najužší mrakodrap na svete je úspešne dokončený. Ponúka ultraluxusné apartmány v cene 66 miliónov dolárov
Zdroj: 111 West 57th Street
KULTÚRA INTERIÉROVÝ DIZAJN MRAKODRAP ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

V budove sa nachádza 46 luxusných apartmánov. Má 91 poschodí a meria 435 metrov.

Najštíhlejší mrakodrap na svete Steinway Tower je pýchou newyorského Manhattanu. Zaujme nielen architektúrou, ale aj ultraluxusným interiérom. Apartmány v mrakodrape vlastnia firmy JDS Development Group a Property Markets Group. Ich ceny sa pohybujú v rozmedzí od 7,75 milióna do 66 miliónov dolárov, informuje CNN.

Steinway Tower sa nachádza na 111 West 57th Street, známej aj ako Billionaire's Row. Má 91 poschodí a meria 435 metrov, pričom zboku má budova len 17,32 metra.

Interiér je ladený do štýlu art déco.
Interiér je ladený do štýlu art déco. Zdroj: 111 West 57th Street: Studio Sofield Street

Tvorí ju 46 jednopodlažných a dvojpodlažných apartmánov. Na dizajne budovy sa podieľali štúdiá SHoP Architects a Studio Sofield. Fasáda sa pýši veľkými zasklenými oknami, na ktorých sa cez deň odrážajú lúče slnka a vytvárajú tak efekt bronzu či zlata.

Ide o dvojdielnu stavbu. Jej súčasťou je aj pôvodná budova Steinway Hall. Moderné majstrovské dielo ponúka jedinečné výhľady priamo na Central Park.

O návrh interiéru najtenšieho mrakodrapu sveta sa postaralo štúdio Sofield. Inšpirovalo sa obdobím na konci 19. storočia, prezývaným aj „zlatá éra“. V tomto čase v interiérovom dizajne dominoval štýl art déco a mestské bulváre sa pýšili honosnými sídlami. 

Dizajnéri sa inšpirovali Zlatou érou New Yorku.
Dizajnéri sa inšpirovali Zlatou érou New Yorku. Zdroj: 111 West 57th Street: Studio Sofield

Práve tento štýl sa stal inšpiráciou na návrh mrakodrapu. „Chcel som, aby mrakodrap odrážal atmosféru New Yorku. Na svete je veľa luxusných miest, ktoré sme videli. Vytvorili sme budovu, ktorá však nemôže byť nikde inde na svete. Takéto niečo môžete zažiť iba v New Yorku,“ povedal William Sofield, zakladateľ štúdia Sofield pre CNN. 

Odporúčané
Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) Z betónovej maštale vznikol dovolenkový dom na londýnskom vidieku. Takýto výhľad z vane je sen (FOTO) 1. apríla 2024, 11:00

V budove je aj bazén s dĺžkou 27 metrov. K dispozícii sú aj súkromné ​​jedálne s kuchyňou pre šéfkuchára, golfové simulátory, priestranná terasa, kaderníctvo či posilňovňa.

 
 

interiérový dizajn architektúra mrakodrapinteriérový dizajn architektúra mrakodrapinteriérový dizajn architektúra mrakodrapDizajnéri sa inšpirovali Zlatou érou New Yorku.
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia