Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2022, 17:30
Čas čítania 3:27
Jana Chovancová

7 čarovných Airbnb ubytovaní, kde prežiješ rozprávkovú zimu a nemusíš za nimi cestovať ďaleko

7 čarovných Airbnb ubytovaní, kde prežiješ rozprávkovú zimu a nemusíš za nimi cestovať ďaleko
Zdroj: Unsplash/Kristina Flour
ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA KAM NA DOVOLENKU MAĎARSKO POĽSKO RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Ak nechceš sviatky stráviť v pohodlí domova, ale ani pánubohu za chrbtom, pripravili sme pre teba tento článok s najkrajšími Airbnb chatkami v susedných krajinách.

Vianoce či Nový rok na chate? Prečo nie. Prežívanie sviatkov mimo domova je čím ďalej tým viac populárne. Koniec koncov, doma sme stále, tak prečo si neužiť voľno niekde inde? Okrem toho, hľadanie ubytovania je pre množstvo pribúdajúcich ponúk nesmierne jednoduché. Uľahčuje to napríklad aj webová služba Airbnb, ktorá sprostredkúva rôzne typy ubytovaní takmer po celom svete. 

V našom zozname nájdeš apartmány pri svahu, zruby, chatky mimo civilizácie, domy na stromoch, ale aj také, ktoré majú pútavý dizajn. My sme sa tentoraz pozreli na domčeky, ktoré sú ideálne na sviatočné pobyty, no nemusíš za nimi cestovať ďaleko. Všetky sú totiž u našich susedov v Maďarsku, Poľsku, Rakúsku a Česku.  

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+

Lesný domček Fauna v Maďarsku 

Tento domček medzi stromami takmer ani nevidieť. Je vhodný ako pre ľudí, tak aj pre domácich miláčikov. Nachádza sa v maďarskej obci Kismaros neďaleko slovenských hraníc. V ubytovaní sa nachádza azda všetko a nechýba ani kozub, ktorý dotvorí perfektnú vianočnú atmosféru. Tak ako zvonka, aj zvnútra vyzerá ubytovanie ako z rozprávky, nechýba moderné zariadenie a človek, ktorý ho zariaďoval, mal zmysel aj pre ten najmenší detail. 

Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky.
Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky. Zdroj: Airbnb

Z Bratislavy aj z Košíc ti bude cesta autom trvať menej ako tri hodiny, ak sa však nachádzaš na južnom Slovensku v blízkosti Štúrova, si tam za trištvrte hodiny. Jedna noc v rozprávkovom dome ťa vyjde na 69 €.

Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky. Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky. Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky. Domček v dedinke Kismaros neďaleko maďarsko-slovenských hraníc vyzerá ako z rozprávky.
Zobraziť galériu
(8)

Chata Sternezauber v Rakúsku 

Koľko hviezdičiek má toto ubytovanie v Rakúsku? Nespočetne veľa. Jeho unikátom je takzvaný spací kút s priehľadným stropom umiestnený na dvore, ktorý ti umožní spať priamo pod hviezdnou oblohou. O romantiku sa postará kozub a voľné chvíle môžeš stráviť aj vo vlastnej vírivke. Aby toho nebolo málo, k ubytovaniu prislúcha aj panoramatická sauna s výhľadom na krásnu kopcovitú krajinu. Atmosféru spríjemnia detaily ako sviečky či lampáše. 

Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu.
Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu. Zdroj: Airbnb

Azda jedinou nevýhodou je vzdialenosť tohto skvostu. Nachádza sa v rakúskej obci Waasen, kam ti cesta z Bratislavy zaberie tri hodiny a 45 minút. Cena za noc ťa vyjde na 250 €.

Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu. Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu. Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu. Tento domček v Rakúsku je špeciálny tým, že má nespočetne veľa hviezdičiek. Je to preto, lebo ti umožňuje výhľad z postele priamo na nočnú oblohu.
Zobraziť galériu
(8)

Chatka uprostred ničoho v Česku 

Božský pokoj. Tieto slová dokonale vystihujú to, čo môžeš zažiť, ak sa vydáš do tejto chatky v Karolinke v susednom Česku. Nachádza sa iba kúsok od hraníc, na skok od našej Bytče a Žiliny. V tomto neveľkom domčeku môžeš stráviť romantické chvíle a vybalansovať oddych s aktívnym pobytom. Je obklopený horskými štítmi v srdci prírodnej rezervácie. Vnútri si môžeš ohriať studené ruky pri kozube a z terasy sa ti naskytne úžasný pohľad na zasneženú krajinu. 

Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu.
Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu. Zdroj: Airbnb

Z Bratislavy sa sem dostaneš za hodinku a pol, bližšie to však budeš mať napríklad z Bytče, odkiaľ trvá cesta trištvrte hodiny. Za noc v chatke zaplatíš 79 €.

Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu. Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu. Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu. Chata uprostred ničoho zabezpečí počas pobytu pokoj od okolitého svetu.
Zobraziť galériu
(8)

Domček na kraji lesa v Poľsku

Oddych v horách, ďaleko od preplneného Zakopaného? Áno. Rannú kávu si v tomto poľskom domčeku môžeš vychutnať s výhľadom na tatranské štíty a po celodennej lyžovačke si môžeš oddýchnuť v horúcej, drevom vykurovanej kadi. Ak oceníš spoločnosť, určite ti nebude prekážať, že sa v okolí prechádzajú srny. V záhrade na teba čaká vírivka s funkciou jacuzzi. 

Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér.
Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér. Zdroj: Airbnb

Biały Dunajec sa nachádza iba kúsok od našich severných hraníc s Poľskom. Z Košíc sa tam dostaneš približne za dve hodiny, z Popradu za hodinu. Cena domčeka na jednu noc ťa vyjde 183 €.

Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér. Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér. Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér. Chata na kraji lesa v Poľsku ti poskytne kľud, výhľad na krásnu prírodu a krásny interiér.
Zobraziť galériu
(8)

Domček v prírode v Rakúsku

Ako píše samotný majiteľ ubytovania, máš možnosť zažiť všetky štyri ročné obdobia zblízka. Pýtaš sa ako? Môže za to výborná lokalita, v ktorej ťa obklopuje príroda. V obývacej miestnosti by si možno čakal televíziu. A veru ju aj nájdeš, ale je to televízia iná. Je to okno. Gauč je v miestnosti umiestnený tak, aby ti umožňoval očami skúmať krásy prírody. Drevenička v Rakúsku je postavená na dvoch nohách, čo z nej robí naozaj zaujímavé ubytovanie.

Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen.
Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen. Zdroj: Airbnb

Nachádza sa v obci Mayerhöfen neďaleko hlavného mesta Viedne. Cesta z Bratislavy ti sem teda nepotrvá dlho, iba hodinku aj 40 minút. Za jednu noc zaplatíš 180 €.

Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen.Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen.Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen.Chatka uprostred prírody v rakúskej obci Mayerhöfen.
Zobraziť galériu
(8)

 

Haaziko, chata v lese v Maďarsku

Táto útulná chata sa nachádza v maďarskom meste Ostrihom, ktoré od slovenského Štúrova delí iba most cez Dunaj. Nájdeš ju v Pilišských vrchoch, kde okrem teba nebude nič, iba pokoj a zeleň. Spoločnosť ti budú robiť veveričky, ktoré počas chladných dní nezimujú ako iné zvieratá. Sklená stena v obývacej izbe v tvare písmena A ti v zime poskytne jedinečný výhľad na zasneženú krajinu. 

Chata v lese neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky.
Chata v lese neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky. Zdroj: Airbnb

Z Bratislavy sa sem dostaneš autom za menej ako dve hodiny, z Košíc približne za tri. Toto ubytovanie ťa nevyjde draho, za jednu noc tu zaplatíš 93 €. 

Chata Haaziko neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky. Chata Haaziko neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky. Chata Haaziko neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky. Chata Haaziko neďaleko Štúrova, v Ostrihome, ťa očarí dizajnom a spoločnosť ti budú robiť veveričky.
Zobraziť galériu
(8)

Bonus na záver: Sovia wellness chata na Slovensku 

Aby sa nepovedalo, rozhodli sme sa medzi ubytovania na záver zaradiť aj jedno od nás. Táto horská chata s jacuzzi kaďou a fínskou saunou sa nachádza v Smižanoch hneď vedľa Spišskej Novej Vsi. Nazýva sa Sovia, pretože sa nachádza pod Sovou skalou. V jej blízkosti sú turistické chodníky, rameno rieky Hornád, ale aj známy Tomášovský výhľad, z ktorého je očarujúci výhľad na vrcholce Tatier. 

Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi.
Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi. Zdroj: Airbnb

Smižany sa nachádzajú približne tri a pol hodiny cesty autom z Bratislavy. Do Košíc je to na skok, cesta tam trvá iba hodinku. Jedna noc v ubytovaní ťa vyjde 165 €.

Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi. Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi. Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi. Sovia chata v Smižanoch je skvelým miestom na strávenie sviatkov. Ponúka relax v podobe sauny a vonkajšieho jacuzzi.
Zobraziť galériu
(8)
Anketa:
Ktoré ubytovanie ťa najviac očarilo?
Prvé
Druhé
Tretie
Štvrté
Piate
Šieste
Siedme
Prvé
8 %
Druhé
3 %
Tretie
2 %
Štvrté
12 %
Piate
4 %
Šieste
6 %
Siedme
65 %
Domov
Zdieľať
Diskusia