Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. novembra 2022, 11:30
Čas čítania 2:32
Martin Adam Pavlík

Pridaj si niečo nové do playlistu! Gabryell z Nerieš vydal pop-punkový singel, vracajú sa Nickelback aj Disturbed

Pridaj si niečo nové do playlistu! Gabryell z Nerieš vydal pop-punkový singel, vracajú sa Nickelback aj Disturbed
Zdroj: Wikimedia Commons/Stuart Sevastos
HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA GABRYELL HUDBA METAL PLAYLIST TÝŽDŇA POP ROKENROL TOP 5 HUDOBNÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Tieto nahrávky by ti nemali ujsť.

Ak si minulý týždeň nemal čas počúvať novú hudbu, určite by si to mal napraviť a skúsiť song Strespeza s Egom Po Rockoch, 21. album nestarnúceho Bruca Springsteena Only the Strong Survive či najnovší počin Black Eyed Peas s názvom Elevation. Kvalitu priniesli opäť Korben Dallas, Slowthai, Larkin Poe, Nas či nothing,nowhere., ktorý vydal skvelý singel CYAN1DE. Hosťuje tam Pete Wentz.

Poďme sa však už pozrieť na najnovšie nahrávky z posledných dní. Mocný track priniesol Čavalenky v spolupráci s Juniorom Monďom, príjemným prekvapením bol album And In the Darkness, Hearts Aglow od americkej pesničkárky Weyes Blood a zabudnúť netreba ani na už neuveriteľnú 42. štúdiovku Kanaďana Neila Younga s názvom World Record. 

1. Cigarettes After Sex – Pistol

Dream popoví králi z Texasu vydali v utorok nový singel a znova nútia poslucháča k tomu, aby spomalil a upokojil sa. Ich Pistol je „nečakane“ melancholická balada s terapeutickými účinkami. Líder bandy Greg Gonzalez spomína na stratenú lásku a my by sme sa nenahnevali, keby spomínal ešte ďalšími aspoň desiatimi skladbami a dodal nám so spoluhráčmi v poradí tretí album.

2. Nickelback – Get Rollin'

Kanadskí rockeri sú späť a prinášajú so sebou chytľavé rádiové hity vhodné na odviazanú párty. Zároveň to vyzerá tak, že dali definitívne zbohom metalu a dodali novým skladbám skôr nádych južanských country vypaľovačiek. Nickelback sa prestali brať príliš vážne a pozývajú ťa na dobrodružnú, zábavnú a vzrušujúcu cestu dodávkou s pivom v ruke. Ak sa nehanbíš, pridaj sa.

Frontman bandy Chad Kroeger v rozhovore pre Blabbermouth priblížil proces tvorby. Vraj sa kapela konečne chcela odbremeniť od ľudí, ktorí im celý čas stoja za chrbtom a vravia presné dátumy, kedy musia vydať album a kedy musia ísť na turné.

Nedávali si teda žiadne termíny a slobodne tvorili tak, ako im to práve vyhovovalo. „Dali sme si načas, čo bol jednoducho úžasný luxus. Mohli sme si sadnúť a povedať – Nie, budem hrať toto gitarové sólo ešte 40-krát počas ďalších troch dní,“ povedal Kroeger.

3. Dermot Kennedy – Sonder

Írsky čarodejník s úžasným hlasom by nepochybne rád zopakoval úspech silného LP debutu Without Fear spred dvoch rokov a je veľmi pravdepodobné, že sa mu to podarí. Koniec koncov to naznačovali už úderné single Kiss Me alebo Dreamer.

Ír mal album vydať ešte koncom septembra, nakoniec to posunul na 18. novembra. A čo to ten Sonder vlastne znamená? „Pred niekoľkými rokmi som našiel slovo ‚sonder‘ a znamená len vedomie, že každý žije život rovnako dôležitý a zložitý, ako je ten váš,“ priblížil hudobník pre Billboard

4. Gabryell – Vadím Ti 

Matej „Gabryell“ Gábriš z rapového pezinského dua Nerieš má očividne rád pop-punk, pretože jeho najnovší sólový singel Vadím Ti, ktorý vyšiel v pondelok, znie úplne ako Blink-182 či Sum 41. Napriek tomu si drží sviežosť a originálnosť, nie je iba lacnou kópiou spomenutých amerických bánd. 

Ešte pred rokom Gábriš pre Refresher povedal, že ak by tvoril ako sólo umelec, mal by strach z toho, že by to nefungovalo. „Dnes medzi nami hrá chémia, ktorá by na sólach možno nebola. Aj ľuďom je to takto prirodzené a viac im to lahodí. Možno by to nešlo.“ Ukázalo sa, že to nakoniec predsa len funguje.

5. Disturbed – Divisive

Metalisti z Chicaga, ktorých môžeš poznať najmä vďaka hitom ako The Sickness, Stricken či Ten Thousand Fists, nechali čakať svojich fanúšikov na nový album až štyri roky. Hudobníci prešli neľahkým obdobím v osobnom živote a všetko skomplikovala celosvetová pandémia, preto je album mimoriadne osobný a plný vážnych tém. 

Gitarista kapely Dan Donegan pre Billboard prezradil, že počas pandémie sa po 18. rokoch manželstva rozviedol, čo bolo nesmierne bolestivé, keďže si s manželkou nevedeli predstaviť život jeden bez druhého.

Disturbed sa nevyhli ani pálčivým spoločensko-politickým témam a napätým rozbrojom v Spojených štátoch. Ako Donegan povedal, hudobníci však nechceli poslucháčovi podsúvať konkrétny názor, šlo skôr o kritiku toho, ako sa dokáže spoločnosť ľahko rozdeliť, a toho, čo to spôsobuje. 

Anketa:
Ktorá nahrávka ťa najviac zaujala?
Cigarettes After Sex – Pistol
Nickelback – Get Rollin'
Dermot Kennedy – Sonder
Gabryell – Vadím Ti
Disturbed – Divisive
Cigarettes After Sex – Pistol
4 %
Nickelback – Get Rollin'
15 %
Dermot Kennedy – Sonder
2 %
Gabryell – Vadím Ti
53 %
Disturbed – Divisive
26 %
Domov
Zdieľať
Diskusia