Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2022, 14:21
Čas čítania 1:07
Denisa Šútorová

Legendárne tenisky Air Jordan už môžu nosiť aj kone. Americký umelec ich ponúka za 1 200 dolárov

MÓDA
Uložiť Uložené

Ceny budú začínať na 1 200 dolároch v závislosti od náročnosti modelu.

Marcus Floyd, umelec z Kentucky, vytvoril jedinečný model klasických tenisiek Air Jordan pre vskutku zaujímavého zákazníka – kone. Konské tenisky bude ponúkať za viac než tisíc dolárov za pár a už teraz je po nich dopyt, informuje CNN.

S vývojom konských tenisiek v rámci spolupráce s VisitLex, verejnou turistickou agentúrou v Lexingtone. Agentúra sa rozhodla osloviť umelca pred blížiacou sa sériou jazdeckých pretekov Breeder's Cup, ktoré sa budú konať už 4. a 5. novembra. Táto iniciatíva vznikla v rámci povedomia o štáte Kentucky, ktorý má prezývku Bluegrass state (Štát modrej trávy). Pasienky v Kentucky sú síce zelené, ale na jar vytvárajú modrofialové puky, ktoré pri pohľade na veľké polia dodávajú tráve bohatý modrý nádych.

Adidas a Nike dnes nájdeš aj v konských veľkostiach.
Adidas a Nike dnes nájdeš aj v konských veľkostiach. Zdroj: Youtube/Internet Today

Floyd, ktorý sám seba označuje za špecialistu a milovníka tenisiek, mal už v minulosti bohaté skúsenosti s dizajnom a špeciálnou úpravou obuvi. Taktiež sa zúčastnil na štvordňovom intenzívnom programe s názvom The Shoe Surgeon's SRGN Academy, aby sa naučil, ako rekonštruovať obľúbené modely tenisiek. 

Ako uvádza CNN, výroba každej súpravy topánok trvá podľa Floyda až 17 hodín. Umelec začal s párom klasických Air Jordanov, ktoré opatrne rozdelil a každý kus následne zložil ako skladačku, z ktorej vznikla ochranná čižma, teda špeciálne a značkové kopyto pre kone. 

So svojím arabským plnokrvníkom sa budeš môcť zladiť od hlavy po päty. Umelec Marcus Floyd pretvára tenisky od značiek Adidas a Nike v konských veľkostiach.
So svojím arabským plnokrvníkom sa budeš môcť zladiť od hlavy po päty. Umelec Marcus Floyd pretvára tenisky od značiek Adidas a Nike v konských veľkostiach. Zdroj: Youtube/Internet Today

Konské „tenisky“ VisitLex sa budú dražiť 12. novembra na Sneaker Ball, zbierke pre charitatívne organizácie v centre Kentucky. Floyd potvrdil, že v budúcnosti plánuje prostredníctvom podujatia Sneaker Ball darovať desať percent všetkých výnosov z predaja topánok miestnym neziskovým organizáciám.

Zákazníci, ktorí dúfajú, že vybavia svojho koňa takouto extravagantnou obuvou, si môžu objednať tenisky z Floydovho podniku Horse Kicks. Ceny začínajú približne na 1 200 dolároch v závislosti od náročnosti dizajnu. Fotografie extravagantnej obuvi pre kone okamžite obleteli svet. Samotný Floyd nečakal takýto úspech.

Anketa:
Ideš do toho?
Svet sa asi zbláznil...
Náhodou super nápad!
Svet sa asi zbláznil...
65 %
Náhodou super nápad!
35 %
Domov
Zdieľať
Diskusia