Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
26. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:40

TOP 3 v stredu: Schválili 2. protiinflačný balík, Ficovo referendum bude mať len jednu otázku a policajta z videa bráni Kollár

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Správy, ktoré by ti nemali ujsť.

Schválili druhý protiinflačný balík 

Vláda schválila druhý balík inflačnej pomoci v hodnote 15,6 milióna eur. Pomoc sa týka zhruba 158-tisíc ľudí, ktorí dostanú jednorazový príspevok vo výške 100 €. Ide o tých, ktorých sa netýkal prvý protiinflačný balíček schválený začiatkom leta.

Patria sem napríklad ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorí nepoberajú príspevok na asistenciu alebo ošetrovateľský príspevok, siroty, ktoré nepoberajú sirotský dôchodok, či nezaopatrené deti a deti s výživným nižším ako 150 €. Medzi zraniteľné skupiny vláda zaradila aj domácnosti v hmotnej núdzi. Prepadli sa tam až po oznámení prvého protiinflačného balíka, ide o takmer 15-tisíc domácností. Peniaze navyše dostanú aj ľudia, ktorí v uplynulých dvoch rokoch odišli z centier pre deti a rodiny alebo z náhradných rodín.

Eduard Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Ficovo referendum bude mať len jednu otázku

Ústavný súd sa v prípade referenda priklonil na stranu prezidentky Zuzany Čaputovej. Uznal jej pochybnosti o otázke týkajúcej sa demisie vlády a označil ju za protiústavnú. Referendum Roberta Fica tak môže prezidentka vypísať len s jednou otázkou o možnosti skrátenia volebného obdobia.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Robert Fico priniesol prezidentke Čaputovej 406 039 podpisov za vyhlásenie referenda o páde vlády a zmene ústavy, a teda splnil podmienku minimálneho počtu 350-tisíc podpisov. V reakcii na rozhodnutie súdu povedal, že mu to neprekáža, dôležité je, že sa referendum uskutoční.

Robert Fico Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, TASR/Jaroslav Novák

Kollár reaguje na video s policajtom

V utorok policajt napadol rusky hovoriaceho muža, ten si ho pri tom natočil. K útoku došlo počas cestnej kontroly, polícia pre Refresher potvrdila, že začala disciplinárne konanie. Viac o prípade si prečítaš tu.

Dnes sa k veci vyjadril aj predseda parlamentu Boris Kollár. Policajta svojím spôsobom bráni a argumentuje tým, že Ukrajinci si príliš dovoľujú. „To, čo si tu dovoľujú niektorí, v úvodzovkách, utečenci na drahých autách a myslia si, že nám tu budú skákať po hlave, že nebudú nič rešpektovať, ako si to dovolia doma na Ukrajine, tak tieto maniere si priviezli aj k nám,“ napísal. Šlo však o muža hovoriaceho nie ukrajinským, ale ruským jazykom s veľmi silným prízvukom.

Polícia
Zdroj: Facebook Polícia SR/Bratislavský kraj via Tiktok/eleganttt13

Instagramový post dňa: Audi x Sauber

Audi potvrdilo tím Sauber ako strategického partnera pri svojom vstupe do formuly 1 v roku 2026. Švajčiarska firma v posledných sezónach vystupuje ako Alfa Romeo. Sauber je s približne 30-ročnými súťažnými skúsenosťami jedným z najznámejších a najtradičnejších tímov v F1.

7. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:36 TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Audi do roku 2025 postupne prevezme až 75 % podiel v skupine Sauber. Pohonná jednotka bude vytvorená v kompetenčnom centre Audi Motorsport v Neuburgu an der Donau, Sauber bude vyvíjať a vyrábať samotný monopost vo svojom švajčiarskom závode v Hinwile. Okrem toho bude zodpovedný aj za plánovanie a realizáciu pretekov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1)

Domov
Zdieľať
Diskusia