Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jakub Paulík Adam Novosad
25. októbra 2022, 16:31
Čas čítania 1:21

VIDEO: Policajt napadol rusky hovoriaceho muža, ktorý si ho natáčal pri cestnej kontrole. Udrel mu do mobilu a vulgárne vynadal

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Nahrávka z cestnej kontroly sa šíri po sociálnych sieťach.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video z cestnej kontroly, na ktorom si rusky hovoriaci muž natáča slovenského policajta sediaceho v služobnom aute.

Muž za kamerou si policajta nahráva na mobil a opakovane ho vyzýva na to, aby mu vysvetlil, prečo si zapisuje jeho číslo. Zo záznamu nevedno, aké číslo má rusky hovoriaci muž na mysli, no policajt si zrejme zapísal číslo mužovho občianskeho alebo vodičského preukazu.

„Prečo si pýtaš číslo, môžeš povedať?“ pýta sa muž policajta. Ten najskôr nereaguje, no po opätovnej výzve konštatuje, že muž „neuhradil diaľničnú známku“. Muž za kamerou napriek tomu policajta neodbytne natáča ďalej a vyzýva ho, aby mu po slovensky jasne vysvetlil, prečo si od neho pýta číslo a prečo si ho zapisuje. 

Policajt mužovi vulgárne vynadal

Policajt však po chvíli zdvihne hlavu, otočí sa k mužovi s kamerou, rukou sa napriahne po mobile, ktorý mužovi vypadne z ruky, a vulgárne skríkne: „Čo ma tu ty poučuješ, do pi*e?“ 

Na kamerovom zázname, ktorý sa dnes šíri napríklad po Tiktoku, je viditeľná tvár policajta.

Podľa stanoviska polície nemal vodič Volkswagenu uhradenú diaľničnú známku a nemal pri sebe ani vodičský preukaz. „Vodičovi bol zo strany hliadky riadne oznámený dôvod zastavenia,“ uviedol pre Refresher hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff. 

16. marca 2024, 9:30 Čas čítania 11:51 Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor)

„Vodičovi bola uložená pokuta vo výške 200 eur, ktorú odmietol uhradiť a podpísať. Z uvedeného dôvodu bola spísaná na mieste správa o výsledku objasňovania priestupku na úseku cestnej dopravy, ktorú rovnako odmietol podpísať a vyjadriť sa k nej,“ objasňuje polícia.

Hliadka preto mužovi zadržala osvedčenie o evidencii vozidla aj ŠPZ, a tak mu zakázala ďalšiu jazdu. 

Správanie policajta prešetria v disciplinárnom konaní„Počas celej doby prejednávania priestupku sa spolu s vodičom vo vozidle nachádzal
spolujazdec, ktorý si činnosť policajtov nahrával na mobilný telefón, mimo vozidla vchádzal do bezprostrednej bezpečnostnej zóny policajta,“ píše sa v policajnom vyjadrení. Podľa polície sa muž za kamerou správal arogantne a drzo.

„Policajt voči arogantnému mužovi následne rázne vystúpil, pričom k použitiu donucovacích prostriedkov nedošlo, rovnako nedošlo k zraneniu žiadnych osôb,“ uzavreli policajti. Správanie samotného policajta z videa bude riešené v disciplinárnom konaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia