Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2022, 21:09
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik

Netflix čoskoro zakáže zdieľanie jedného účtu medzi viacerými používateľmi. Začne si za to účtovať extra poplatok

TECH NETFLIX SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Streamovacej službe sa nepáči ušlý zisk zo zdieľania predplatného medzi viacerými „neplatičmi“.

Netflix bojuje proti zdieľaniu účtov medzi viacerými rodinnými príslušníkmi a priateľmi, preto prišiel s rozhodnutím, že začne účtovať „poplatok za dodatočného používateľa“. Spoločnosť to oznámila počas svojej kvartálnej správy o výnosoch, informuje Unilad.

Streamovacej službe sa nepáči ušlý zisk zo zdieľania predplatného medzi viacerými „neplatičmi“ a upozorňuje na to, že na svete je takmer 100 miliónov domácností, ktoré zdieľanie jedného hesla takýmto spôsobom zneužívajú. 

Pilotný program, v ktorom si služba účtuje dodatočné poplatky za účty, pri ktorých dokáže identifikovať ďalšieho používateľa mimo jednej domácnosti, už testuje v piatich krajinách Južnej Ameriky (v Argentíne, Salvádore, Guatemale, Hondurase a Dominikánskej republike). Do ďalších krajín ho plánuje zaviesť začiatkom roka 2023.

Spoločnosť však zatiaľ neuviedla, koľko si bude za extra používateľov účtovať. Ak by to však bola porovnateľná suma ako v pilotnom programe v Južnej Amerike, suma by sa pohybovala okolo 3 dolárov mesačne. Vraj ide o jednu štvrtinu základnej ceny predplatného.

netflix | Netflix novinky
Zdroj: Unsplash/Malte Helmhold

Netflix zároveň tento mesiac oznámil, že od začiatku novembra spúšťa lacnejšie predplatné s reklamami. Službu nazval Basic with Ads a na hodinu streamovania pripadne až 5 minút reklám. 

Odporúčané
Netflix spúšťa od začiatku novembra lacnejšie predplatné s reklamami. Na hodinu streamovania pripadne až 5 minút reklám Netflix spúšťa od začiatku novembra lacnejšie predplatné s reklamami. Na hodinu streamovania pripadne až 5 minút reklám 14. októbra 2022, 16:56

Službu spustí už začiatkom novembra v 12 krajinách: v Austrálii, USA, vo Veľkej Británii a následne aj v Kanade, Mexiku, Brazílii, vo Francúzsku, v Nemecku, Taliansku, Japonsku, Južnej Kórei a v Španielsku. 

Klasické americké predplatné Netflixu dnes stojí mesačne 9,99 dolára. Verzia s reklamami bude podľa The Guardian stáť 6,99 dolára. Podobná miera zľavy bude uplatnená aj vo zvyšných krajinách.

Domov
Zdieľať
Diskusia