Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2022, 18:37
Čas čítania 1:29
Dominik Vetrák

CD Projekt Red robí na 5 nových hrách zo série Zaklínač a pokračovaní Cyberpunku 2077. Dočkáme sa aj multiplayeru

CD Projekt Red robí na 5 nových hrách zo série Zaklínač a pokračovaní Cyberpunku 2077. Dočkáme sa aj multiplayeru
Zdroj: CDPR
TECH CYBERPUNK 2077 ZAKLÍNAČ NOVÁ HRA
Uložiť Uložené

CD Projekt Red v súčasnosti pripravuje celkovo 7 hier.

Spoločnosť CD Projekt Red práve oznámila svoje dlhodobé plány. Najväčším prekvapením je oznámenie rovno 7 nových hier.

O troch z nich sme vedeli už dlhšie, keďže ide o plánovanú open-world trilógiu zo série Zaklínač. Tá vyjde v priebehu 6 rokov od vydania prvej časti, takže ak tá vyjde v roku 2025, do roku 2031 vyjdú obe pokračovanie. Na nového Zaklínača v súčasnosti čakáme už 7 rokov.

Okrem toho robia na 2 nových hrách zo sveta Zaklínača iné štúdiá. Štúdio The Molasses Flood (Flame in the Flood) vytvorí titul s kódovým označením Sirius. Robí na ňom zatiaľ 60 ľudí, je v predprodukcii a bude obsahovať multiplayer (viaceré nové hry od štúdia CDPR budú mať multiplayer). 

Odporúčané
V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral 30. septembra 2022, 18:00

Projekt Canis Majori je open-world RPG pre jedného hráča. Robí na ňom zatiaľ neoznámené štúdio pozostávajúce z veteránov štúdia CDPR. Projekt Polaris je prvá časť z plánovanej trilógie nového Zaklínača priamo z dielne štúdia CDPR. Po vydaní prvej hry chcú vydať zvyšné dve do 6 rokov. Na prvom titule aktuálne pracuje viac ako 150 vývojárov.

Cyberpunk

Projekt s názvom Onion je plnohodnotné pokračovanie Cyberpunk 2077. Phantom Liberty je plánovaný singleplayerový datadisk, ktorý vyjde v roku 2023. Viac ako 350 vývojárov dokončuje jeho základnú časť. 

CD Projekt Red navyše pracuje na novej značke (IP), takže sa okrem hier zo sveta Zaklínača a Cyberpunku 2077 dočkáme aj celkom originálneho počinu. 

Odporúčané
Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje 14. januára 2021, 16:11

Ešte dôležitejšie je, že štúdio sa posnaží vytvoriť lepšie pracovné podmienky pre všetkých svojich zamestnancov po tom, čo ich za to veľmi kritizovali novinári a bývalí zamestnanci. CDPR zároveň otvorí dve nové štúdiá v USA a rozšíri sa do sveta mobilných hier a televízie/filmu.

Sčasti sme to už videli s perfektným anime Cyberpunk: Edgerunners, ktoré kvalitou prekonalo aj ich hru. Pre štúdiá CDPR aktuálne pracuje viac ako 1 000 vývojárov s cieľom navýšiť to ešte o niekoľko stoviek (do niekoľkých rokov pre nich bude pracovať 3-krát viac vývojárov než v čase vývoja Zaklínača 3). Čo sa týka aktualizácie pre Zaklínača 3 na súčasné konzoly (PS5 a Xbox Series X/S), update stále plánujú vydať do konca tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia