Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2022, 8:30
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Flying Spur Speed je jedným z posledných modelov Bentley, ktorý ponúkne ikonický motor W12

Flying Spur Speed je jedným z posledných modelov Bentley, ktorý ponúkne ikonický motor W12
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložiť Uložené

Flying Spur Speed je vrchol v ponuke luxusnej limuzíny značky Bentley.

Vyhotovenia Speed sú v modelovom portfóliu automobilky Bentley etablované dlhé roky. Posledným z aktuálnych modelov značky, ktorý si musel doposiaľ vystačiť bez tohto dodatku, bola nová generácia Flying Spur. Briti však najnovšie tento nedostatok napravujú a ponuku verzií najluxusnejšej limuzíny značky rozširujú o posledný dielik skladačky. Flying Spur Speed zastupuje nielen to najvýkonnejšie, čo Bentley v tomto segmente poskytuje, ale zároveň je jedným z posledných modelov, v ktorom je možné získať ikonický motor W12.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

Pôvodný model Flying Spur W12 totiž automobilka medzičasom prestala ponúkať a rovnako tak ako sa 6-litrový dvanásťvalec pomaly, ale isto vytráca z iných modelov Bentley, aj tu prichádza ako labutia pieseň. Oproti doposiaľ najsilnejšiemu vyhotoveniu S so 4-litrovým osemvalcom si Speed prilepšuje o 85 koní a 130 Nm – 467 kW/635 koní a 900 Nm. Vďaka týmto parametrom, pohonu oboch náprav a 8-stupňovej automatickej prevodovke ZF vystrelí novinka na stovku len za 3,8 sekundy a uháňať dokáže rýchlosťou až 333 km/h. 

Bentley, Flying Spur Speed,
Zdroj: Bentley

Okrem pohonu všetkých kolies je pre verziu Speed štandardom aj riadená zadná náprava či Dynamic Ride System, ktorý pomocou elektromotorov upravuje tuhosť stabilizátorov. Za prednými 22" diskami kolies sa navyše schovávajú až 420-milimetrové brzdy. Flying Spur Speed je ľahko rozpoznateľný podľa pozmeneného predného nárazníka, upravených prahov či zadného difúzora a decentnej odtrhovej hrany. Do oka padne aj paket Blackline Specification, ktorý exteriérové, pôvodne chrómové doplnky zabalí do čierneho odtieňa.

Bentley, Flying Spur Speed,Bentley, Flying Spur Speed,Bentley, Flying Spur Speed,Bentley, Flying Spur Speed,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia