Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Šnajdrová
1. septembra 2022, 10:57
Čas čítania 0:45

Šéf Lukoilu vypadol v nemocnici v Moskve z okna, na mieste zomrel

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Šéf Lukoilu vypadol v nemocnici v Moskve z okna, na mieste zomrel
Zdroj: Pxhere/CC0 Public Domain/volně k použití

Predseda predstavenstva ropnej spoločnosti Lukoil Ravil Maganov vypadol zo šiesteho poschodia moskovskej nemocnice. Zraneniam na mieste podľahol.

Předseda představenstva ropné společnosti Lukoil Ravil Maganov vypadl z okna Ústřední klinické nemocnice v Moskvě. Pád z okna v šestém patře nepřežil a svým zraněním na místě podlehl, informují Interfax a The Moscow Times.

„Maganov dnes ráno vypadl z okna svého oddělení v ústřední klinické nemocnici. Následkům zranění na místě podlehl,“ popsal svědek. Příčiny jeho pádu a související okolnosti nyní prověřuje policie.

Ravil Maganov pracoval v 80. letech ve společnosti Langepasneftegaz, která se později stala součástí Lukoilu. Tam Maganov zastával vysoké manažerské funkce a v roce 2020, po smrti Valerije Grayfera, převzal vedení ropné společnosti. 

Jako jeden z mála členů představenstva otevřeně kritizoval válku na Ukrajině, a v březnu dokonce vyzval prezidenta Putina, aby zvláštní operace v zemi co nejdříve ukončil. 

V Rusku během několika posledních měsíců zemřela řada ruských podnikatelů a vysokých manažerů. V červenci byl nalezen v bazénu s kulkou v hlavě ruský oligarcha Jurij Voronov. V únoru byl nalezen oběšený Alexander Tyulakov, manažer Gazpromu, a o tři týdny později našla policie ubodaného Leonida Šulmana, šéfa dopravy ve společnosti Gazprom Invest. V dubnu pak zemřel kremelský úředník Vladislav Avajev a v květnu miliardář Alexander Subbotin, též ze společnosti Lukoil.

Domov
Zdieľať
Diskusia