Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2022, 11:30
Čas čítania 2:49
Martin Adam Pavlík

Yungbludova najosobnejšia nahrávka, nálož pozitívnej energie od Two Doors Cinema Club aj veľký návrat legendárnych Megadeth

Yungbludova najosobnejšia nahrávka, nálož pozitívnej energie od Two Doors Cinema Club aj veľký návrat legendárnych Megadeth
Zdroj: Flickr/Dan Garcia/volně k užití
HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA HUDBA HUDOBNÉ NOVINKY HUDOBNÉ VIDEOKLIPY METAL NAJNOVŠIE ALBUMY NAJNOVŠIE SINGLE PLAYLIST TÝŽDŇA POP ROKENROL TOP 5 HUDOBNÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Prinášame ti opäť top 5 hudobných noviniek tohto týždňa.

Bohatý august je za nami a priniesol so sebou množstvo skvelej hudby. Pripomenuli sa napríklad Jessie Reyez, Justin Bieber, Macklemore aj John Legend, ktorého nový album si budeš môcť vypočuť už o týždeň. Ak si ešte nestihol, určite si vypočuj hudobné novinky aj od MØ, Blackbeara alebo britských poprockerov Bastille. 

Pôsobivý debut Blush vydala Maya Hawke (poznáš ju určite najmä vďaka seriálu Stranger Things, v ktorom stvárnila Robin). Najnovšiu tvorbu predstavil aj jej herecký kolega Jamie Bower (ten si zahral Vecnu) singlom I Am. Fanúšikov tvrdších žánrov potešili zase Muse, The Mars Volta, Machine Head, Arch Enemy, Soilwork a Parkway Drive. 

Bratislavská banda 52 Hertz Whale predstavila album s názvom Present Sense Impression a kultové rapové trio Moja Reč navnadilo fanúšikov na album Dobrí chlapci 4 prvým singlom Nad Ránom. V rámci rapu bola dobrá úroda aj v susednom Česku. Novú hudbu priniesli Michajlov, Prago Union či Paulie Garand. Poďme však už k tomu najčerstvejšiemu zo septembra.


1. YUNGBLUD – YUNGBLUD

Drzý Brit s výrazným prízvukom ovládne každú miestnosť, do ktorej vkročí najmä vďaka svojmu výstrednému imidžu a charizme. Stihol spolupracovať so zvučnými menami, ako Halsey, Machine Gun Kelly či kapelou Bring Me the Horizon. V piatok 2. septembra vydal v poradí tretí album a opäť na ňom mieša prístupný pop, rokenrol aj punkovú dravosť. 

Spevák prezradil pre NME, že ide o jeho najosobnejší album doposiaľ a ľudia z neho budú mierne šokovaní. Posúď sám, či neklamal. V prvom singli k albumu, ktorý vyšiel ešte v marci, si zahral aj legendárny „Prince of Darkness“ Ozzy Osbourne. Spolupracoval na skladbe Memories s talentovanou speváčkou Willow Smith (dcéra Willa Smitha).

2. Two Door Cinema Club – Keep On Smiling

Ak potrebuješ dávku pozitívnej energie, prípadne máš chuť tancovať, pusti si toto trio zo Severného Írska a zaručene ti padnú do nálady. Ako naznačuje aj názov ich najnovšieho piateho albumu, chcú, aby si sa neprestal usmievať. A po dopočúvaní ich 12-skladbovej nahrávky sa veru budeš nepochybne usmievať od ucha k uchu. 

Je fascinujúce, ako si kapela drží vlastnú tvár a stále dokáže byť inovatívna aj zábavná, najmä originálnymi videoklipmi. Ich spojenie elektroniky so skreslenými gitarami funguje opäť na výbornú. Hudobníci sa zastavia v rámci turné v septembri a októbri aj v Európe. Počuť aj vidieť naživo ich budeš môcť vidieť napríklad v Paríži, v Bruseli či v Berlíne alebo Mníchove.


3. Nina Nesbitt – Älskar

Je odvážna, má ostrý jazyk aj neuveriteľný sexepíl a za posledné tri roky urobila progres, ktorý sa nepodaril niektorým interpretom ani počas niekoľkých dekád. Nina Nesbitt je nenápadným klenotom, ktorý môže byť o pár rokov na tých najväčších pódiách. Nejeden hudobný kritik by ju rád hodil do škatuľky s názvom pop, bol by to však poriadny hriech. Jej tvorba je ďaleko rozmanitejšia a hádam najviac jej to pristane s gitarou v ruke.

 
Älskar je plný úderných textov aj spevavých refrénov, ktoré ti budú hrať v hlave celé hodiny či až dni. Nesbitt krásne balansuje medzi ponurým folk rockom a veselým elektropopom. Škótska speváčka vytvára nezabudnuteľnú, špecifickú atmosféru a už prvým singlom Pressure Makes Diamonds ukázala, že jej novinka bude na inom leveli než doterajšie dva albumy.

4. Pabst – Crushed By The Weight Of The World

V prípade, že ti chýba niečo rýchle, hlučné, jemne experimentálne a divné, berlínske trio ti splní všetky túžby. Pískajúce gitary, skreslená basa, špinavé sóla, priame, surové bicie a svojský prejav balansujúci medzi spevom a revom. 

Pabst ťa vynesú z kancelárskej stoličky priamo do rokenrolového neba. Na pódiu nechávajú všetko, akoby mal byť každý ich koncert posledný. Ak si ich doteraz nepoznal, zaslúžia si tvoju šancu hádam najviac zo všetkých spomenutých v tomto výbere.

5. Megadeth – The Sick, The Dying… And The Dead!

Po dlhých šiestich rokoch ide o ukážkový návrat. Ako píše Blabbermouth, frontman legendárnych „thrasherov“ a bývalý člen Metallicy Dave Mustaine si prešiel neľahkým bojom s rakovinou. Diagnostikovali mu ju v roku 2019 a našťastie sa mu ju podarilo zdolať.

Momentálne je späť v plnej sile a cíti sa zdravo, ako zdôraznil aj v rozhovore pre Loudwire. Náročné obdobie sa však citeľne podpísalo pod náladou nahrávky, a hoci nejde o ľahké počúvanie, ide o vysoko nadpriemerný album. Veľa kapiel znie po tridsiatich rokoch fungovania  monotónne a nudne, u Megadeth nič podobné nehrozí. Losangeleské kvarteto uspokojuje všetky metalové duše rovnako ako za starých čias.

Anketa:
Ktorý album ťa najviac zaujal?
YUNGBLUD – YUNGBLUD
Two Door Cinema Club – Keep On Smiling
Nina Nesbitt – Älskar
Pabst – Crushed By The Weight Of The World
Megadeth – The Sick, The Dying… And The Dead!
YUNGBLUD – YUNGBLUD
26 %
Two Door Cinema Club – Keep On Smiling
9 %
Nina Nesbitt – Älskar
9 %
Pabst – Crushed By The Weight Of The World
5 %
Megadeth – The Sick, The Dying… And The Dead!
51 %
Domov
Zdieľať
Diskusia