Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2022, 19:30
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

Škoda ďalej poodhaľuje chystanú novinku, ktorá toho so súčasnými modelmi nebude mať veľa spoločného

Škoda ďalej poodhaľuje chystanú novinku, ktorá toho so súčasnými modelmi nebude mať veľa spoločného
Zdroj: Škoda Auto
TECH ELEKTROMOBILY ŠKODA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Plne elektrické SUV nastolí nové dizajnové smerovanie značky Škoda.

Už 30. augusta Škoda ukáže koncept, ktorým chce odštartovať svoju novú éru. Vision 7S totiž, okrem toho, že naznačí podobu ďalšieho úplne nového modelu, nastolí zároveň aj nové dizajnové smerovanie značky. Z doterajších odhalených vizualizácií je zrejmé, že vo veci je veľké, až 7-miestne SUV, no a najnovšie už spoznávame aj to, ako bude novinka približne vyzerať. Automobilka vypustila do sveta dva ďalšie náčrty, tentoraz exteriéru.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

Ako sa predpokladalo, Vision 7S toho so súčasnými modelmi Škody nemá opticky veľa spoločného. Svetlomety sú na oboch koncoch prevažne hranatej karosérie orientované vertikálne, posunuté sú pritom viac do rohov.

Signifikantným znakom škodoviek sa očividne stane nový svetelný podpis, ktorý vytvorí písmeno T. Vzhľadom na to, že pôjde o elektromobil, otvory v čelnej časti sú úplne minimalizované, maska je zaslepená, a teda predok pôsobí veľmi plochým, až minimalistickým dojmom. Výrazné oplastovanie v spodnej časti, ako aj lemy blatníkov súčasne umocňujú robustnejší dojem.

Škoda, Vision 7S,
Zdroj: Škoda Auto

Kľučky dverí sú schované, ich orientácia pritom naznačuje, že dvere sa budú otvárať proti sebe. Je však málo pravdepodobné, že toto riešenie sa prenesie do sériovej podoby. Naopak, výrazný a doslova kolmo orientovaný zadný stĺpik sa zjavne stane novým poznávacím znakom modelov Škoda. Pri ostro rezanom čelnom okne je tak patrné, že samotný tvar karosérie vyvrcholí práve v zadnej časti, kde si miesto nájde masívny rám.

Samozrejme, nechýbajú ani obrovské kolesá, ktoré idú ruka v ruke s tradíciami dizajnových náčrtov, vo finále však budú určite o poznanie menšie. Ostatne, presvedčíme sa o tom už budúci týždeň počas oficiálneho odhalenia.

Škoda, Vision 7S,Škoda, Vision 7S,
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia