Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 5:58
Daniel Mikolášik

„Frajerka sa mi hrala s análom a mne sa to zapáčilo.“ Mladí Slováci nám opísali, ako sa im podarilo nájsť mužský bod G

„Frajerka sa mi hrala s análom a mne sa to zapáčilo.“ Mladí Slováci nám opísali, ako sa im podarilo nájsť mužský bod G
Zdroj: Unsplash (We-Vibe Toys)
REFRESHER AKO MAŤ EŠTE LEPŠÍ SEX MÝTY O SEXE SEXUALITA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Kde sa nachádza mužský bod G? Stimulovať sa dá dvomi spôsobmi a vyvolať dokáže intenzívnejší orgazmus.

Vieš o tom, že existuje aj mužský bod G? Túto otázku sme položili v úvode ankety na Instagrame našim čitateľom a odpovede na seba nenechali dlho čakať. Výsledky hlasovania nás utvrdili v tom, že o tejto téme je potrebné hovoriť nahlas, otvorene a postupne ju odtabuizovať v spoločnosti.

Väčšina respondentov (až 87 percent) totiž uviedla, že o mužskom bode G počujú prvýkrát. Naopak, ženský bod G, alebo tiež Gräfenbergov bod, je pomerne rozšíreným pojmom. Označuje erotogénne miesto vo vagíne, ktorého stimulácia údajne vedie k rýchlemu a intenzívnemu orgazmu.

Vedecky však nie je dostatočne preukázané a skôr sa používa v metaforickom význame. Názov dostal po nemeckom gynekológovi Ernstovi Gräfenbergovi, ktorý v 50. rokoch minulého storočia publikoval prelomovú štúdiu, v ktorej tvrdil, že objavil túto mimoriadne erotogénnu zónu.

Mužským bodom G, o ktorom sa však v spoločnosti až tak nahlas nehovorí, pritom vieme pomenovať konkrétne miesto – prostatu. Jej masírovanie totiž dokáže priniesť omnoho väčšie potešenie a intenzívnejší orgazmus.

O ľudskej sexualite a o sexe hovoríme v Refresheri bez hanby a s rešpektom. Pre viac takéhoto obsahu sleduj túto sekciu. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Kde je mužský bod G? 

Ak by si chcel nájsť tzv. mužský bod G, na penise či semenníkoch by si hľadal len ťažko. Jeho zóna sa totiž nachádza na prostate, nepárovom mužskom orgáne. Prostata je obklopená nervovými zakončeniami, a preto jej masírovanie a dráždenie vedie k intenzívnejšiemu sexuálnemu zážitku. Ak by sme si chceli predstaviť, ako asi prostata vyzerá, môžeme si predstaviť cca 20-gramovú žľazu s veľkosťou vlašského orecha.

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Nachádza sa pod močovým mechúrom a prechádza ňou časť močovej trubice. „Prostata plní v pohlavnom systéme dôležitú funkciu. Jej sekrét spolu so sekrétom semenných vačkov tvorí väčšiu časť ejakulátu a podieľa sa na jeho skvapalnení a vytvorení vhodného prostredia pre spermie,“ vysvetľuje pre Refresher urologička Patrícia Häuserová.

Snímka rektálneho vyšetrenia: 1 – močový mechúr, 2 – konečník a 3 – prostata.
Snímka rektálneho vyšetrenia: 1 – močový mechúr, 2 – konečník a 3 – prostata. Zdroj: Wikimedia/Dimdle

Jej stimulácia dokonca môže viesť k tzv. orgazmu prostaty. Niekomu vyhovuje masírovanie, inému tlak či trenie. Dokonca aj samotná stimulácia a orgazmus sa dá vyvolať dvomi spôsobmi. Príjemné pocity môžeme dosiahnuť vonkajšou stimuláciou v oblasti hrádze, medzi semenníkmi a konečníkom.

Toto miesto má veľa erotogénnych zón a jeho masírovaním, hladkaním alebo škrabkaním dokážeš poriadne okoreniť či už obyčajnú masturbáciu, alebo aj sexuálny styk. Ak však chceš dosiahnuť ešte intenzívnejší zážitok, musíš zájsť o niečo hlbšie. A to doslova.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120189 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akými stimuláciami prostaty sa dá vyvolať intenzívny orgazmus.
  • V akom zmysle je stimulácia mužského bodu G zdraviu prospešná.
  • Čo odporúča urologička pri vnútornej masáži prostaty prstom.
  • Či pri tom hrozia aj nejaké zdravotné riziká.
  • Aké boli prvé skúsenosti mladých Slovákov s mužským bodom G.
Domov
Zdieľať
Diskusia