Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2022, 16:30
Čas čítania 2:54
Martin Adam Pavlík

DaBaby sa spovedá na kríži, zatiaľ čo ho režú motorovou pílou a pália plameňometom. Na scénu sa vracajú Pixies aj Arch Enemy

DaBaby sa spovedá na kríži, zatiaľ čo ho režú motorovou pílou a pália plameňometom. Na scénu sa vracajú Pixies aj Arch Enemy
Zdroj: Santiago Bluguermann/Getty Images
HUDBA HUDBA HUDOBNÉ NOVINKY METAL PLAYLIST TÝŽDŇA POP RAP ROKENROL TOP 5 HUDOBNÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Prinášame ti top 5 hudobných noviniek tohto týždňa.

Ak ti znova došli zdroje na novú hudbu a songy, ktoré počúvaš každý deň dokola ťa už nebavia, nemaj obavy. Sme tu opäť pre teba s horúcimi novinkami. Aj tento týždeň sa toho urodilo veľa, no poctivo sme si všetko napočúvali, aby sme vyselektovali len to najlepšie. 

Než sa pustíme do toho najaktuálnejšieho, pripomeňme si, kto už v auguste vypustil do sveta novú hudbu a stála zato. Milovníkov elektroniky určite potešilo anglické duo Koven s EP-čkom Higher Ground (Part 1). Ak preferuješ skôr R&B ši soul, určite vyskúšaj novinku od Johna Legenda s názvom All She Wanna Do.

Pre rapových nadšencov si pripravil špecialitu Eminem. V kompilácii Curtain Call 2 zhrnul najlepšie piesne svojej kariéry za posledných dvadsať rokov. Medzi až tridsiatimi piatimi skladbami nájdeš okrem dobre známych hitov aj nové skladby so Snoopom Doggom a CeeLom Greenom či doposiaľ nezverejnenú pieseň Is This Love ešte z roku 2009. Na nej Eminem spolupracoval s 50 Centom a Dr. Drem.
 

1. DaBaby – Tough Skin

Tridsaťročný raper z Clevelandu potvrdil, že pripravuje nový album Baby on Baby 2. Zdá sa, že tematicky nadviaže na svoj debut z roku 2019. Odvtedy vydal dve štúdiovky, Kirk a Blame It on Baby. V marci vyšiel aj mixtape Better than You s YoungBoy Never Broke Again. V stredu sa však pripomenul ďalším singlom Tough Skin, v ktorom vťahuje poslucháčov do svojej minulosti.

Rapuje o náročnom detstve na ulici. Síce si prešiel rôznymi bitkami, šikanou či tvrdou výchovou, ako sám vraví, to všetko ho zocelilo a dnes má už hrošiu kožu. V jemne surreálnom videoklipe sa priviazaný na drevenom kríži spovedá divákom obklopený neznámymi mužmi v červených sakách a bielych maskách na tvári, ktorí ho režú motorovou pílou a pália plameňometom.

2. Pixies – Vault of Heaven

Úderný singel predstavili aj legendárni alt-rockeri z amerického Bostonu spolu so zábavným, trochu bizarným postmoderným klipom. Nájdeš v ňom viacero odkazov, či už na kinematografiu alebo na popmusic. Muž pripomínajúci Zorra sa túla spolu s hračkárskym plyšovým koňom po uliciach Los Angeles a stretáva imitátorov Elvisa Presleyho či Marilyn Monroe.

Domov
Zdieľať
Diskusia