Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. júla 2022, 15:18
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Slováci sa zabávajú na Andrejovi Dankovi. Museli mu vysvetľovať, ako funguje skvapalnený plyn a prečo nepoškodí slovenské kotly

NEWS ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

Andreja Danka znepokojili informácie o skvapalnenom plyne.

Andrej Danko vyzval verejnosť, aby od ministra hospodárstva Richarda Sulíka zistila, „či naše plynové kotly prežijú skvapalnený plyn“. Zaujíma ho, či budú Slovákom odchádzať horáky. 

Priamo v diskusii pod príspevkom šéfa SNS mu viacero ľudí vysvetlilo, že sa pýta otázku, ktorá nie je odborná a skvapalnený plyn nebude pre slovenské domácnosti predstavovať problém.

Danko to svojím statusom dotiahol až na satirickú facebookovú stránku Zomri, ktorá zdieľala niekoľko komentárov s trefnými odpoveďami. „Je to ten istý plyn Andrejko, úplne ten istý plyn, ale bol stlačený, skvapalnený – ale neboj sa, než ti príde do kotla, on bude opäť plynom. Vieš, ono sa to tak robí len kvôli tomu, aby sa ho dalo na loď čo najviac,“ vysvetlil Andrejovi Dankovi fanúšik Peter. 

Iný fanúšik Milan upozornil, že ide o učivo zo základnej školy. Už na základnej škole sa podľa neho učí o kondenzácii. Majkl do tretice dodáva, že sa Andrej Danko strápnil. „Naozaj tak podceňujete voličov a máte ich za hlúpych, že si myslíte, že vám skočia na takéto infantilné statusy?“ opýtal sa. 

Predsedu mimoparlamentnej strany SNS znepokojila informácia zo stredy 13. júla, podľa ktorej bude v prípade prerušenia dodávok z Ruska hlavným zdrojom plynu na Slovensku skvapalnený zemný plyn dovážaný lodnými tankermi. 

Odporúčané
KVÍZ: Pamätáš si na legendárne hlášky Andreja Danka a vieš, na čo nimi reagoval? KVÍZ: Pamätáš si na legendárne hlášky Andreja Danka a vieš, na čo nimi reagoval? 12. augusta 2020, 20:55

„LNG terminály považujeme za jeden z hlavných infraštruktúrnych prvkov, ktorý dokáže v relatívne krátkom čase zmeniť možnosti importu plynu pre krajiny, ktoré majú pobrežie, no vzhľadom na relatívne veľkú prepojenosť plynárenskej infraštruktúry v rámci EÚ aj pre vnútrozemské krajiny,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva. 

Trh s LNG však podľa ministerstva v súčasnosti čelí limitáciám, a to hlavne na strane produkcie. Celosvetové kapacity sú v súčasnosti limitované a využívané na maximum.

 „Napriek tomu zostáva LNG jedným z hlavných nástrojov diverzifikácie dodávok plynu a je kľúčové, aby dodávatelia plynu v SR zvyšovali objem plynu z LNG vo svojom portfóliu,“ pripomenulo ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia