Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022, 14:28
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová

Fanúšik prerobil sériu Obi-Wan Kenobi na 2,5-hodinový film. Nezdalo sa mu pomalé tempo a „trápne scény“

NEWS OBI-WAN KENOBI SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Film je dostupný zadarmo na webe.

Seriál Obi-Wan Kenobi má na platforme Disney+ šesť dielov, no nie všetkým fanúšikom to vyhovuje. Hoci väčšina sa veľmi teší z Ewana McGregora, ktorý sa vrátil v úlohe ikonického Jehi, podľa niektorých kritikov je príbeh príliš dlhý. Jeden z fanúšikov sa rozhodol niečo s tým urobiť. Kai Patterson sa podľa Variety rýchlo stal virálnym na sociálnych sieťach so svojím 2,5-hodinovým zostrihom, ktorý je bezplatne dostupný na jeho webstránke.

„Opravený“ seriál

Patterson na webe argumentuje, že mnohé chyby, ktoré v seriáli vníma, sa dali ľahko opraviť v scenári alebo pri editovaní. „Trápne tempo, celé scény, ktoré napokon nič neznamenajú, hlúpe dialógy a režisérske rozhodnutia“ ho doviedli k tomu, že vzal dielo do vlastných rúk a upravil ho podľa svojich predstáv. Podľa neho je v seriáli veľa zbytočnej vaty, alebo zbytočne veľa uhlov kamery na rovnakú scénu.

Odporúčané
RECENZIA: Obi-Wan Kenobi RECENZIA: Obi-Wan Kenobi 23. júna 2022, 11:30

V niektorých prípadoch zmenil aj poradie scén, aby boli efektnejšie. Vystrihol aj scénu, ktorá schytala veľa kritiky: útek princeznej. „Toto je moja umelecká interpretácia toho, ako mohli byť tieto scény pospájané, aby vytvorili niečo, čo sa mi osobne páči.“

Anketa:
Páči sa ti seriál Obi-Wan Kenobi na Disney+?
Áno.
Nie.
Ešte som to nevidel/nevidela.
Áno.
44 %
244 Hlasov
Nie.
24 %
131 Hlasov
Ešte som to nevidel/nevidela.
32 %
174 Hlasov

Hoci je film dostupný zadarmo, Patterson všetkým divákom odporúča predplatiť si Disney+, aby tým podporili aj tvorcov seriálu. Jeho video na TikToku, v ktorom oznámil „premiéru“ filmu, už má viac ako 1,5 milióna videní.

@kaipattersonfilms If you’re interested in seeing my movie version of the show let me know in the comments! #obiwankenobi #obiwan #starwars #reedit #movieedit #kenobi #fixingkenobi #fixed #editor ♬ original sound - Kai Patterson

Obi-Wan Kenobi mal byť pôvodne príbeh spracovaný v trilógii. Po neúspechu filmu Solo: A Star Wars Story v kinách sa však štúdio Lucasfilm rozhodlo ísť iným smerom a pôvodný scenár dali prepísať na seriál. To je tiež dôvod, prečo pôvodný scenárista Stuart Beattie je uvedený v titulkoch – čerpali priamo z jeho scenára pre prvý film. No nebol to on, kto scenár prepísal. V našej recenzii dostal seriál 6 bodov z 10.

Domov
Zdieľať
Diskusia