Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2022, 20:00
Čas čítania 1:32
Ema Stanovská

TOP 3 v stredu: SaS dáva ultimátum Hegerovi, vo Vysokých Tatrách chcú vyberať vstupné a pre „blackout challenge“ zomreli dve deti

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

SaS dáva ultimátum premiérovi Eduardovi Hegerovi

Dnes sme naživo sledovali koaličnú krízu. Strana Sloboda a solidarita vypovedala koaličnú zmluvu. Žiada odchod Igora Matoviča a má aj ďalšie podmienky. 

Richard Sulík tvrdí, že SaS nechce byť súčasťou koalície, ktorá sa ulakomí na hlasy nedemokratických strán. Dodáva, že práca celej vlády je prekrývaná spôsobom, akým Igor Matovič komunikuje. „Najväčší problém tejto koalície sa volá Igor Matovič,“ povedal Richard Sulík.

Igor Matovič nemôže byť podľa Sulíka členom vlády. V najbližších dňoch dá SaS Hegerovi podmienky účasti v budúcej koalícii. Čas má Eduard Heger do 31. augusta. Potom ministri SaS podajú demisiu, ak premiér nesplní podmienky.

Hnutie Sme rodina chce, aby aktuálny spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili. Hnutie deklaruje, že je pripravené pokračovať v spoločnom vládnutí do riadnych volieb, ale aj zahlasovať za predčasné voľby. 

Viac sa dočítaš tu.

sulík
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vo Vysokých Tatrách chcú vyberať vstupné

Návšteva Vysokých Tatier už zrejme nebude zadarmo. Národný park zverejnil jeden cenník a pripravuje ďalší. Poplatky sa budú týkať podujatí na území parku, fotení, natáčaní, ale aj samotného vstupu na chránené územie. Peniaze chcú použiť na údržbu a zlepšenie turistickej infraštruktúry, povedal zástupca TANAP-u pre TV noviny.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Správa národného parku zatiaľ neprezradila, koľko budú turisti platiť za vstup do hôr. Podľa Pavla Majka, riaditeľa Správy TANAP-u, však aj symbolické euro bude stačiť, keďže Tatry navštívia aj štyri milióny turistov.

Viac sa dočítaš tu.

vysoké tatry, slovensko, turistika, príroda
Zdroj: Unsplash/Patrik Michalicka

Rodičia žalujú Tiktok, pre „blackout challenge“ zomreli ich deti

Dve rodiny žalujú populárnu sociálnu sieť Tiktok pre smrť svojich malých detí. Dve dievčatká vo veku 8 a 9 rokov zomreli po tom, čo sa zapojili do tzv. blackout challenge. Pointou výzvy bolo škrtiť sa dovtedy, kým človek nestratí vedomie.

Celý proces majú ľudia nahrať na video a potom zdieľať na Tiktoku. Rodičia zosnulých dievčat podľa britského Guardianu sociálnu sieť vinia z toho, že ich nebezpečný algoritmus k úmrtiam priamo dopomohol.

Obe dievčatá zomreli v roku 2021. V utorok podali ich rodiny žalobu na súde v Los Angeles. Zastupujú ich právnici z tímu Social Media Victims Law Center, z organizácie, ktorá sa venuje detskej závislosti od sociálnych sietí.

Viac sa dočítaš tu.

TikTok
Zdroj: Unsplash/Olivier Bergeron/na voľné použitie

Instagramový post dňa

V poradí 56. ročník prestížneho Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary priniesol okrem množstva zaujímavých filmových projektov aj prehliadku outfitov módnej noblesy a luxusu. Jakub „Nobodylisten“ Strach sa postaral o najdiskutovanejší moment podujatia, keď pobozkal Jordana Haja. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Esquire (@esquireczech)

Domov
Zdieľať
Diskusia