Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. júla 2022, 20:00
Čas čítania 3:04
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: V kauze fekálneho fantóma zrušili rozsudok, SaS chce odchod Matoviča a Putin nariadil pokračovanie ofenzívy

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto su tri najdôležitejšie udalosti dnešného dňa.

SaS dá Hegerovi ultimátum, aby odvolal Matoviča

Strana Sloboda a solidarita je pripravená odísť z vlády, ak Igor Matovič neskončí ako minister financií. Toto ultimátum bude pravdepodobne záverom zasadnutia republikovej rady SaS, ktorá sa stretne už najbližšiu stredu.

Premiér Eduard Heger vraj od SaS dostane ultimátum, ktoré bude musieť splniť, inak strana vedená Richardom Sulíkom odmietne zotrvať vo vládnej koalícii. Rozšírená republiková rada SaS je tvorená 13 členmi štandardnej republikovej rady, poslancami SaS v parlamente aj straníckymi členmi vlády. Viac sa dočítaš tu.

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zrušili rozsudok v kauze fekálneho fantóma

Najvyšší súd zrušil rozhodnutia nižších súdov, ktoré uznali vinným Martina Macka v medializovanej kauze „fekálneho fantóma“.

Prípad sa tak po siedmich rokoch vracia na začiatok aj napriek tomu, že neskôr za útoky fekáliami na ženy odsúdili úplne iného muža, ktorý sa viac hodil na opis obetí.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Martin Macko však dostal 14-mesačnú podmienku a musel podstúpiť liečbu u odborníka na sexuálne deviácie. Aj ten konštatoval, že Macko žiadnymi problémami netrpí, a označil ho za zdravého. Viac sa dočítaš tu.

fekálny fantóm, polícia
Zdroj: PZ SR

Putin nariadil pokračovanie ofenzívy na Ukrajine

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil ministrovi obrany Sergejovi Šojguovi, aby ruské jednotky pokračovali v ofenzíve na Ukrajine po tom, čo ovládli celú Luhanskú oblasť.


„Vojenské jednotky vrátane skupín Východ a Západ musia plniť svoje úlohy podľa predtým schválených plánov,“ povedal Putin, pričom vyjadril nádej, že všetko pôjde tak ako doteraz v luhanskej operácii. Viac sa dočítaš tu. 

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin, AP, TASR

Instagramový post dňa

Satirická facebooková stránka Zomri prostredníctvom fotky od svojho fanúšika humorne hodnotí aktuálnu politickú situáciu na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia