Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 11:16
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Mužovi, ktorého odsúdili za útoky fekáliami na ženy, dal za pravdu Najvyšší súd. Prípad sa vracia na začiatok

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

V známej kauze sa dokonca priznal iný muž, ktorý sa na opis obetí hodil oveľa viac. Súdy napriek tomu odsúdili človeka, ktorý bol zrejme v zlý čas na zlom mieste.

Najvyšší súd zrušil rozhodnutia nižších súdov, ktoré uznali vinným Martina Macka v medializovanej kauze „fekálneho fantóma“, upozornil Denník N.

Prípad sa tak po siedmich rokoch vracia na začiatok aj napriek tomu, že neskôr za útoky fekáliami na ženy odsúdili úplne iného muža, ktorý sa viac hodil na opis obetí. Martin Macko však dostal 14-mesačnú podmienku a musel podstúpiť liečbu u odborníka na sexuálne deviácie. Aj ten konštatoval, že Macko žiadnymi problémami netrpí, a označil ho za zdravého. 

K spravodlivosti v prípade Martina Macka prispela ministerka Mária Kolíková, podľa ktorej sa súdy nižších stupňov nesprávne vyrovnali s dôkaznou situáciou. Podala preto dovolanie, ktorému vyhovel Najvyšší súd SR. 

„Bol porušený zákon v neprospech obvineného Martina Macka,“ povedal podľa Denníka N predseda senátu Martin Bargel.

Pochybností bolo v tomto prípade mnoho. Samotného Macka odsúdili, lebo sa priznal, neskôr v rozhovore povedal, že tak urobil, lebo bol v zlom psychickom stave a pod nátlakom vyšetrovateľa. Policajti následne neoverovali tvrdenia z priznania a ukázalo sa, že mnohé boli v rozpore s realitou. V prospech Macka hovorili aj znalci, domová prehliadka, spôsob, akým obete opísali útočníka, a v niektorých prípadoch mal dokonca alibi na čas, keď sa útoky stali. 

V prípade mladého muža nezavážilo ani to, že mala v putách skutočného páchateľa, ktorý sa obetiam ospravedlnil. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia