Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2022, 17:40
Čas čítania 0:57
Ema Stanovská

V najbližších hodinách na Slovensko dorazia intenzívne búrky a výnimočne aj krúpy. Ochladiť sa môže až o 8 °C

NEWS POČASIE SHMÚ SILNÉ BÚRKY SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Blížiaci sa studený front už v týchto chvíľach začína ovplyvňovať počasie v Európe.

Slovensko tento rok zažíva najteplejší jún v histórii meteorologických meraní. Podľa SHMÚ bolo dnes mimoriadne teplo najmä na východe Slovenska, kde teplota dosiahla 38 °C. Meteorológovia však očakávajú, že stanice dnes namerajú najvyššie hodnoty teploty vzduchu v histórii meraní a teploty budú atakovať hranicu 40 °C.

To sa však už v najbližších hodinách zmení. Portál iMeteo informuje, že blížiaci sa studený front už v týchto chvíľach začína ovplyvňovať počasie v Európe a v priebehu piatka ovplyvní počasie aj v našej oblasti.

Objaviť sa môžu aj krúpy

Od západu sa bude k územiu Slovenska blížiť studený front s búrkami. Intenzívne búrky sa začnú vytvárať už v piatok popoludní a počas večera nad Rakúskom a Českom. Prinášať budú prívalové zrážky, silnejší vietor a výnimočne sa môžu vyskytovať aj multicelárne či supercelárne búrky, z ktorých môžu padať krúpy.

Búrky nad Slovensko postúpia ešte v prvej polovici noci a počas noci sa presunú ďalej smerom na východ. SHMÚ vydalo na sobotu pre celé Slovensko výstrahu 1. stupňa.

c
Zdroj: SHMÚ

Búrky prerušia vlnu extrémnych horúčav a v sobotu sa v porovnaní s piatkom na našom území ochladí aj o 8 °C. Výraznejšie ochladenie však meteorológovia neočakávajú. Teploty sa totiž budú stále pohybovať okolo hranice 30 °C.

Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia