Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:23
Adam Novosad

TOP 3 v stredu: Remišová má heslo nalepené na laptope, Zelenskyj ukázal ruskú raketu a NATO prizvalo Fínsko a Švédsko

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto správy dnes najviac hýbali slovenským internetom.

Remišová zverejnila heslo k počítaču

Ministerka Veronika Remišová zo Za ľudí zverejnila na sociálnej sieti výstup z medzinárodnej konferencie World Urban Forum v poľských Katowiciach.

V snahe ukázať zábery zo zákulisia konferencie natočili pracovníci ministerstva alebo politickej strany Za ľudí počítač, na ktorom je na žltom papieri napísané pravdepodobne prístupové heslo k počítaču patriacemu Ministerstvu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, kde je Remišová šéfkou.

Papier s heslom na laptope si rýchlo všimli ľudia na sociálnych sieťach, a tak sa Remišová stala terčom posmechu.

Viac sa dočítaš tu.

Remišová
Zdroj: Zomri/TASR

Zelenskyj zverejnil video z raketového útoku na nákupné centrum

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zavesil na svoj Instagram zábery zo zbombardovaného obchodného centra, v ktorom sa nachádzali civilisti.

Zachytávajú dopad ruskej rakety na obchodné centrum, ktorý zaznamenali kamery priamo na mieste útoku. Na záberoch je viditeľná samotná raketa padajúca z výšky na budovu plnú civilistov.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Zelenskyj vyzval v utorok OSN, aby navštívila miesto raketového útoku na nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk a formálne definovala termín teroristický štát, ktorým podľa neho Rusko je.

Viac sa dočítaš tu.

Zelenský
Zdroj: Volodymyr Zelenskyj/Instagram

NATO prizvalo Fínsko a Švédsko do aliancie

Všetko nasvedčuje tomu, že Severoatlantická aliancia sa v najbližšom čase rozrastie o dvoch nových členov. Hlavy štátov a vlád členských štátov NATO dnes na summite v Madride rozhodli o tom, že Fínsko a Švédsko oficiálne prizvú medzi členov aliancie. 

Aj keď predtým malo so vstupom Fínska a Švédska do NATO problém Turecko, diplomatické spory medzi týmito krajinami sa do začatia summitu podarilo urovnať a predstavitelia členských štátov v Madride rovno súhlasili s podpísaním prístupových protokolov zo strany obidvoch krajín.

Viac sa dočítaš tu.

Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Zdroj: TASR/AP

Instagramový post dňa

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes zúčastňuje na summite NATO v španielskom Madride. Na fotografii, ktorú pridala na Instagram, pózuje so šéfom NATO Jensom Stoltenbergom. 

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

„Začal sa dôležitý summit NATO v Madride. Svetoví lídri budú prijímať rozhodnutia, za ktoré sa aj naša krajina posledných šesť mesiacov veľmi aktívne zasadzovala. Je to ukážka toho, že ak sa zmobilizujeme a máme spoločný záujem, Slovensko vie v EÚ aj v NATO presadiť veľa,“ napísala v príspevku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia