Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2022, 19:36
Čas čítania 1:06
Eduard Starkbauer

Sadio Mané opúšťa po 6 rokoch FC Liverpool. Za 40 miliónov posilní nemeckého majstra Bayern Mníchov

Sadio Mané opúšťa po 6 rokoch FC Liverpool. Za 40 miliónov posilní nemeckého majstra Bayern Mníchov
Zdroj: ANP/Getty Images
ŠPORT BAYERN MNÍCHOV FUTBAL LIVERPOOL FC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jedna z prestupových ság je na konci.

Jedna z najväčších hviezd Premier League Sadio Mané mení pôsobisko. O odchode stabilného člena útočnej trojice vicemajstra anglickej ligy z FC Liverpool sa šuškalo už niekoľko týždňov. Dnes prišla oficiálna správa o transakcii, v ktorej nemecký majster Bayern Mníchov zaplatí podľa Sky Sports za senegalského atleticky disponovaného ofenzívneho hráča s bonusmi vyše 40 miliónov eur.

Tímu z Anfield Road sa prestupová suma určite zíde, keďže len minulý týždeň dotiahol transfer uruguajského útočníka Darwina Núñeza z portugalskej Benficy Lisabon za sumu atakujúcu klubový historický rekord 75 miliónov eur.


Tridsaťročný víťaz Ligy majstrov z roku 2019 sa v metropole Bavorska podrobí už v najbližších dňoch vstupnému vyšetreniu. K definitívnemu rozhodnutiu opustiť Liverpool údajne dospel po tohtoročnom neúspešnom finále ligy majstrov, v ktorom na konci mája jeho tím prehral s Realom Madrid 0 : 1.

Prestup už potvrdil aj športový riaditeľ nemeckého klubu Hasan Salihamidzic. Líder senegalského výberu, s ktorým sa kvalifikoval aj na zimné majstrovstvá sveta v Katare, Liverpool opúšťa po 6 rokoch, pričom podľa zmluvy mal odohrať ešte jednu sezónu.

Odporúčané
EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) 19. marca 2024, 11:30

Sadio Mané strelil v celkovo 269 vystúpeniach za Liverpool 120 gólov a zapísal si aj 48 asistencií. Jeho ofenzívny partner Mohamed Salah by mal v anglickom klube pokračovať aj budúcu sezónu, po ktorej sa však stane voľným hráčom a do iného klubu bude môcť odísť zadarmo.

Aj v súvislosti s Maného príchodom do Nemecka ostáva jednou z veľkých tém prestupového obdobia budúcnosť najväčšej ofenzívnej hviezdy Bayernu Mníchov Roberta Lewandovského. Medzi najvážnejších kandidátov patria podľa pozorovateľov okrem FC Barcelona aj tradiční vyzývatelia Chelsea a Paris Saint-Germain.

Domov
Zdieľať
Diskusia