Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti ČSOB.
21. júna 2022, 17:30
Čas čítania 1:14
Sponzorovaný obsah

OUTFIT CHECK: Čo máš na sebe a koľko to stálo? Outfit za 30 litrov a tenisky za vyše 300 eur (Anketa)

VIDEO MÓDA MÓDA SLOVENSKÝCH A ČESKÝCH ULÍC STREETSTYLOVÁ MÓDA
Uložiť Uložené

Zaujímalo nás, či vieš, koľko vody sa spotrebovalo na výrobu tvojho outfitu.

Ako vyzerá outfit za 30 litrov? Barbora sa zahrala na módnu policajtku a išla preskúmať, čo nosia Slováci a hlavne koľko to stálo. Tričko zo sekáča, nohavice po dedkovi, hodinky od mamy, ale aj tenisky za 300 eur. Mladí ľudia často kombinujú vintage kúsky s fast fashion alebo drahými značkami. Poznajú však skutočnú hodnotu svojho oblečenia

V spolupráci s ČSOB sme sa vydali do ulíc urobiť outfit check, aby sme zistili, koľko litrov dokážu ľudia minúť na oblečenie. Cena v eurách nás tentoraz zaujímala o niečo menej, chceli sme vedieť hodnotu, ktorú predstavovala voda použitá na výrobu. Vedel si, že jedno úplne obyčajné biele tričko môže stáť viac ako 2 700 litrov vody? Teraz si predstav, koľko tričiek je v jednom nákupnom centre. Smutným faktom je, že veľmi plytváme. Doma minieš denne asi 100 litrov pitnej vody (napríklad na sprchu, umývanie riadu či splachovanie WC), čo je stále iba zlomok toho, koľko treba na výrobu outfitu. 

Podľa ČSOB by si nemal míňať litre na fast fashion, a preto k FUN účtu teraz môžeš získať odmenu až 30 eur a využiť ju napríklad na ohľaduplné nakupovanie. Čo musíš pre to urobiť? Je to úplne jednoduché: založ si FUN účet a prihlás sa do apky ČSOB SmartBanking. A navyše môžeš získať aj 15 eur za pravidelné investovanie napríklad do spoločensky zodpovedných fondov. Vyber si niektorý z fondov a začni investovať. Spolu teda môžeš získať až 45 eur!

zisti viac

Ako uvidíš vo videu, ľudia netušili, koľko litrov sa spotrebovalo na výrobu ich outfitu, no takmer všetci vedeli, že to bolo naozaj veľa. Čísla asi prekvapia aj teba, možno sa vďaka tomu zamyslíš, ako často a kde nakupuješ. Naši respondenti sa podelili aj so super tipmi na secondhandy, kde radi nakupujú. S FUN účtom môžeš využiť svoju odmenu napríklad na outfit, ktorý nebude stáť desiatky tisíc litrov.

S investíciou do fondu je spojené aj riziko. #MarketingovaKomunikacia
Domov
Zdieľať
Diskusia