Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. júna 2022, 16:18
Čas čítania 0:56
Ema Stanovská

Opitý kňaz z Michaloviec šoféroval s dvomi promile v krvi. Vraj si neuvedomil, že ešte môže mať v sebe alkohol

NEWS KŇAZ POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Kňazovi hrozilo ročné väzenie, no napokon dostal peňažný trest 300 eur.

Policajná hliadka zastavila v stredu podvečer v mestskej časti Košice-Šaca kňaza, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. 58-ročný Lorenzo Pásztor nafúkal vyše jedno promile, čo sa považuje za trestný čin. Kňaz skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho eskorta predviedla na Okresný súd Košice II. Píše o tom portál Korzár.

Podľa informácií Korzára policajtov upútala sivá Mazda 3, ktorá jazdila zo strany na stranu. Vozidlo malo navyše poškodený ľavý zadný nárazník. Podozrivé auto zastavili na Železiarenskej ulici.

kňaz
Zdroj: charita-ke.sk

Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá odhalila 0,87 mg/l alkoholu, čo je po prepočte 1,81 promile. Približne o 15 minút fúkol vodič do prístroja opäť a ten ukázal vzostupnú hodnotu 1,04 mg/l, teda 2,17 promile, čo je ťažká opitosť. Až tretí pokus mal klesajúci výsledok 0,95 mg/l (1,98 promile).

Pásztora obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozilo mu ročné väzenie. 

Prepustili ho

Policajný zdroj pre Korzár potvrdil, že kňaz vinu priznal a svoje konanie oľutoval. Neuvedomil si vraj, že ešte môže mať v sebe alkohol. V ten deň údajne málo jedol a to mohlo spôsobiť, že alkohol sa pomalšie vstrebával.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Keďže išlo o prvý takýto prehrešok, dostal peňažný trest 300 eur a v prípade marenia náhradný trest troch mesiacov väzenia. Za volant si nesmie sadnúť dva roky.

Keďže voči trestnému rozkazu nepodal odpor Pásztor ani prokurátor, stal sa právoplatným. Odsúdeného teda napokon prepustili na slobodu.

Kňaz Lorenzo Pásztor vykonáva aj funkciu kaplána pre charitu a rektora Kaplnky blahoslavenej Sáry Salkaháziovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia