Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 9:17
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Zoroslav Kollár sa priznal ku korupcii, dostal peňažný trest vo výške 70 000 eur

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA SÚDY
Uložiť Uložené

Rozhodnutie je právoplatné.

Konkurzný právnik Zoroslav Kollár dostal za korupciu úhrnný peňažný trest vo výške 70 000 eur, v prípade nezaplatenia náhradný 14-mesačný trest odňatia slobody.

V piatok o tom rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, keď schválila dohodu o vine a treste uzavretú medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a obvineným. Rozhodnutie je právoplatné.

Súd dohodu o vine a treste považuje za primeranú a spravodlivú. „Proti tomuto rozsudku nie je prípustné odvolanie,“ povedala sudkyňa ŠTS Ružena Sabová.


Kollár čelil obvineniu, že v auguste 2020 poskytol prostredníctvom Ľudovíta M. vtedajšiemu vedeniu Slovenskej informačnej služby (SIS) úplatok vo výške 40 000 eur za to, aby nebol sledovaný. Ide o prečin podplácania. Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský, ktorý v tomto prípade čelí obžalobe, prijatie úplatku opakovane odmietol.


V druhej korupčnej kauze mal Kollár sprostredkovať stretnutia Tomáša Rajeckého s bývalým šéfom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítom Makóom. Ten mal za úplatok 300 000 eur zabezpečiť krytie ilegálnej výroby cigariet a včasné informácie o prípadných zásahoch orgánov činných v trestnom konaní.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Kollár vraj napokon sľúbenú odmenu odmietol. V tomto prípade ide o prečin nepriamej korupcie. Kollár je obvinený aj v rámci akcie Víchrica, ktorá sa týka korupcie na súdoch.

Zoroslav Kollár
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia