Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2022, 20:08
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Ďalší mŕtvy svedok z drogovej kauzy, v ktorej bola obvinená aj Zuzana Plačková. Našli ho obeseného v Hlohovci

NEWS DROGY ZUZANA STRAUSZ PLAČKOVÁ
Uložiť Uložené

Z väzby ho prepustili len pred pár dňami, s políciou spolupracoval.

V medializovanej drogovej kauze, v ktorej bola ešte donedávna obvinená aj influencerka Zuzana Strausz Plačková a jej manžel René Strausz, zomrel ďalší svedok. 35-ročného Dávida Lukáča, ktorý vraj mal v zločineckej skupine funkciu poslíčka, našli obeseného v zámockom parku v Hlohovci, informuje TV Markíza.
 

Lukáč spoločne s ďalšími obvinenými skončil minulý rok v septembri po akcii Chikara vo väzbe po rozhodnutí sudcu pre prípravné konanie. Počas väzobného stíhania údajne začal spolupracovať a poskytovať kľúčové svedectvá. Z vyšetrovacej väzby ho prepustili vo štvrtok 19. mája.

„Môžeme potvrdiť, že v meste Hlohovec bolo v skorých ranných hodinách nájdené telo nezvestného 35-ročného muža. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil súdnu pitvu. Okolnosti úmrtia preverujú policajti ako prečin usmrtenia,“ potvrdila televízii v nedeľu trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Plačková
Zdroj: TV Markíza/reprofoto

Lukáč je už druhým zadržaným, ktorý počas procesu zomrel. V polovici októbra 2021 vo väzbe náhle zlyhalo srdce 55-ročnému Pavlovi Duchoňovi. Počas septembrovej razie uňho našli 9 kíl pervitínu a 70-tisíc eur. V skupine vraj mal funkciu skladníka.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Dva dni predtým, ako Lukáča prepustili z väzby, zrušila Generálna prokuratúra Slovenskej republiky obvinenie influencerke Plačkovej a jej manželovi Strauszovi. Ako dôvod uviedla nesplnenie podmienok na vznesenie obvinenia.

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky v zastúpení prvým námestníkom generálneho prokurátora SR Jozefom Kanderom dňa 16. mája 2022 vyhovel návrhu obvinených Z. S. P. a R. S. a zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnené podmienky na vznesenie obvinenia,“ uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Domov
Zdieľať
Diskusia