Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2022, 16:05
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Sulík: Ceny nafty a benzínu budú ďalej rásť, Matovič zavádzal a so Slovnaftom nič nevyrokoval

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík tvrdí, že sa skontaktoval so šéfom Slovnaftu Világim, ktorý mu povedal, že sa s Igorom Matovičom na ničom nedohodli.

Richard Sulík tvrdí, že si s vedením Slovnaftu overoval vyhlásenia Igora Matoviča o tom, že aj keď novým zákonom zvýšia dane za ropu, ceny pohonných hmôt nebudú stúpať.

Šéf SaS tvrdí, že žiadna takáto dohoda neexistuje a samotný šéf najväčšej rafinérky Slovnaft Oszkár Világi sa s Igorom Matovičom nedohodol, že nebude zvyšovať ceny benzínu a nafty.

Sulík si, práve naopak, myslí, že ceny budú naďalej stúpať, pretože keď štát zaťaží spoločnosť vysokou daňou, tá to dá pocítiť občanom. Oszkár Világi sa mal podľa Sulíka zúčastniť aj na rokovaní vlády, ale odmietol to so slovami, že sa s Igorom Matovičom na ničom nezhodol. 

Predseda koaličnej strany SaS tvrdí, že jeho poslanci nebudú hlasovať za návrh o zdaňovaní ruskej ropy, ktorý včera prešiel vládou. Podajú pozmeňovací návrh, ktorým budú chcieť dočasne znížiť dane na pohonné hmoty pre občanov. Vďaka zmene daňového mixu by mohli byť podľa Sulíka v závere ceny benzínu a nafty nižšie. Návrh však ešte nedopracovali. 

Strana Sloboda a solidarita je pripravená vetovať tie novely zákonov, ktoré by zvyšovali dane. 

Marián Viskupič zo strany SaS tvrdí, že OĽaNO sa v snahe presadiť svoje návrhy spája s extrémistami z ĽSNS. „Dohodli sa s kotlebovcami na podpore ich návrhov,“ povedal Viskupič. Igor Matovič to popiera. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Strana Smer-SD nebude hlasovať za návrhy koalície, strana Hlas-SD chce, aby do protiinflačnej pomoci zahrnuli ďalší dôchodok a rozšírili cieľovú skupinu o ďalších pracujúcich občanov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia