Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2022, 15:24
Čas čítania 0:39
Veronika Szűcs Rajničová

Igor Matovič predstavil detaily pomoci rodinám. Chce vyvinúť verejný tlak na SaS, aby reformu podporili

POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Minister financií spomína príspevky na krúžky, zvýšenie daňového bonusu aj prídavkov.

Minister financií Igor Matovič predstavil v pondelok návrh podpory rodín od roku 2023, vďaka ktorej si majú rodičia výrazne prilepšiť. Prídavky na deti by sa mali zvýšiť od júla tohto roka na 30 eur, od januára 2023 na 50 eur. 

Daňový bonus pre deti do 15 rokov by mal byť od júla 70 eur, na staršie deti 40 eur a od januára na dieťa do 15 rokov 100 eur,  na staršie deti polovicu. Na služby deťom, ktoré možno použiť na krúžky, má ísť 50 eur.

Matovič tvrdí, že pre obce a vyššie územné celky (VÚC) nebude predstavovať zvýšenie príspevkov zásadné zaťaženie, keďže ich rozpočty sa majú každým rokom zvyšovať. 

Igor Matovič ukazuje, ako bude reforma fungovať v praxi.
Igor Matovič ukazuje, ako bude reforma fungovať v praxi. Zdroj: FB/Denník N

Celkové náklady na reformu majú byť 1,3 miliardy eur. Návrh podporili všetky koaličné strany okrem SaS. Podľa Matoviča stranu Richarda Sulíka rodiny vôbec nezaujímajú a chce od nej, aby sa problémom, ktorým čelia, postavili čelom.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Matovič chce na SaS vyvinúť verejný tlak, aby zvýšenie príspevkov podporili. Ak tak neurobí, je pripravený presadiť reformu v parlamente aj bez nich. 

Domov
Zdieľať
Diskusia