Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2022, 11:59
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Pred vraždou lustroval Kuciaka a priznal sa, že slúžil bödörovcom. Vorobjov ide na dva roky do väzenia

NEWS KAUZA OČISTEC VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Rozhodnutie je právoplatné, nie je možné sa voči nemu odvolať.

Špecializovaný trestný súd odsúdil v pondelok expolicajta Pavla Vorobjova z kauzy Očistec na dvojročný trest odňatia slobody vo väzení s minimálnym stupňom stráženia a na trest prepadnutia majetku.

ŠTS schvaľoval dohodu o vine a treste, rozsudok je teda právoplatný.

Vorobjova polícia obvinila z viacerých trestných činov. Okrem korupcie a zneužívania právomoci verejného činiteľa bol podľa vlastných slov členom bödörovskej skupiny a neoprávnene nakladal s osobnými údajmi. V roku 2017 napríklad lustroval viacerých novinárov vrátane Jána Kuciaka, ktorého o niekoľko mesiacov nato zavraždili. Marian Kočner sa v tom čase novinárovi vyhrážal, že na neho bude hľadať kompromitujúce materiály.

Pavol Vorobjov sa polícii priznal a potvrdil, že patril do organizovanej skupiny, ktorej šéfoval Norbert Bödör. V nej sa ako riaditeľ spravodajskej jednotky finančnej polície nachádzal v takzvanom treťom poschodí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia