Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 18:43
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

Český veľkofilm Jan Žižka: Ben Foster ako husitský vojvodca rozsekáva svojich nepriateľov na súši aj pod vodou

Český veľkofilm Jan Žižka: Ben Foster ako husitský vojvodca rozsekáva svojich nepriateľov na súši aj pod vodou
Zdroj: Bioscop
FILMY A SERIÁLY JAN ŽIŽKA
Uložiť Uložené

Premiéra bude už tento rok.

Petr Jákl má za sebou niekoľko režijných projektov (horor Ghoul, akčný triler Kajínek), no Jan Žižka je určite jeho najambicióznejším. Do hlavnej roly husitského vojvodcu sa Jáklovi podarilo obsadiť známeho hollywoodskeho herca Bena Fostera, ktorého môžeš poznať z filmov ako 3:10 Vlak do Yumy, X-Men či Symptom Pandorum.

Film je inšpirovaný historickou osobnosťou Žižku, ktorý napriek svojmu zrakovému hendikepu neprehral žiadnu bitku. V bojoch jeho husiti využívali dobre známu vozovú hradbu, ktorú určite uvidíme aj vo filme.

Dôležitú rolu si v Jáklovej očakávanej novinke zahral aj legendárny Michael Caine. Režisér sa spolupráce s velikánom čiastočne obával, pretože nevedel, ako bude na jeho rady herecký veterán reagovať. Nakoniec sa však ukázalo, že spolupráca bola na jednotku. 

„Když jsem začal pracovat s Michaelem Cainem, přemýšlel jsem nad tím, jak budu režírovat držitele dvou Oscarů a jak mě bude brát. Překvapilo mě, jak byl úžasný. Naslouchal mi a po každý klapce se mě zeptal, jestli to nemá zkusit ještě jinak. Pro mě je srdcem toho filmu,“ citujú jeho slová Novinky.cz.

Odporúčané
RECENZIA: Jan Žižka RECENZIA: Jan Žižka 7. septembra 2022, 11:30

Vo filme si ďalej zahrali známi svetoví aj českí herci ako Til Schweiger, William Moseley, Sophie Lowe, Karel Roden, Marek Vašut a ďalší. Jan Žižka sa do slovenských kín dostane 27. októbra, v Česku ho však diváci uvidia už 8. septembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia