Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 8:16
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Romana Tabák: Prokurátor mal taký divný úškrn, nechcela som sa podieľať na politickej pomste. Čaká ma svetlá budúcnosť v politike

NEWS ROMANA TABÁK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Svoje rozhodnutie neoľutovala, zatiaľ nemá ponuku ísť do iného politického klubu.

Romanu Tabákovú spolu s Katarínou Hatrákovou po hlasovaní o vydaní Roberta Fica do väzby vylúčili z klubu OĽaNO. Hatráková sa hlasovania zdržala a Tabák ako jediná v sále ani nehlasovala. Fico napokon bude stíhaný na slobode. Tabák v rozhovore pre Topky hovorí, že hlasovala slobodne podľa svojho vedomia a svedomia. Svoju politickú budúcnosť vidí svetlú a za svojím rozhodnutím si stojí.

Môže ešte urobiť veľa dobrého

Tabák v rozhovore hovorí, že pred hlasovaním si preštudovala uznesenie a vypočula si argumenty výboru. Od začiatku mala pochybnosti o vydaní Fica do väzby a napokon dospela k záveru, že to nie je správne. „Veľmi ma podceňujú. Rátali s tým, že si neprečítam, o čom hlasujem,“ povedala pre Topky.

Vraví, že v klube na ňu netlačili, no na jej kolegyňu Hatrákovú áno, a to až natoľko, že ju dohnali k slzám. „Preto počas hlasovania mala okuliare. Je to matka troch detí a takto na ňu tlačiť? To bolo naozaj veľa.“

Podľa jej slov na mandátovom a imunitnom výbore mal prokurátor na tvári „divný úškrn“. Vraj sa jej priznal, že je „ako žena, keď niečomu nerozumie, vtedy sa len trošku smeje“. Nechcela sa zúčastniť na „politickej pomste“, zároveň však hovorí, že dúfa, že Roberta Fica za jeho činy odsúdia. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

Zatiaľ nedostala ponuku od iného klubu, ale nebojí sa, že by v najbližších voľbách nemala za koho kandidovať. Svoju politickú budúcnosť vidí „veľmi svetlú“, chystá sa kandidovať „ako miestna poslankyňa Starého Mesta, ako mestská poslankyňa a aj do Bratislavského samosprávneho kraja“. Určite chce byť pod hlavičkou strany a nie ako nezávislá. Matovičovi po vylúčení z klubu cez esemesku popriala všetko dobré a povedala mu, že ešte môžu urobiť veľa dobrých vecí. To ju napĺňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia