Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 20:00
Čas čítania 2:01
Ivan Koribanič

TOP 3 v pondelok: Prvá dáma USA sa stretne s Ukrajincami, za ruský plyn budeme platiť eurami a Tomáš Tatar bude hrať na MS

TOP 3 v pondelok: Prvá dáma USA sa stretne s Ukrajincami, za ruský plyn budeme platiť eurami a Tomáš Tatar bude hrať na MS
Zdroj: Gettyimages/ TASR
NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Vstup do nového týždňa sa nezaobišiel bez správ, o ktorých by si mal určite vedieť. Prehľad tých najzaujímavejších ti prinášame práve tu.

Prvá dáma USA príde na Slovensko

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová navštívi Slovensko, kde sa počas Dňa matiek stretne s ukrajinskými matkami a deťmi, ktoré utiekli z vlasti po začiatku ruskej invázie. Oznámil to v nedeľu večer washingtonského času Biely dom.


Stretnutie sa uskutoční v nedeľu 8. mája, keď prvá dáma USA navštívi Košice a Vyšné Nemecké. Podľa zverejneného programu sa stretne s utečencami, humanitárnymi pracovníkmi a miestnymi obyvateľmi podporujúcimi rodiny, ktoré našli útočisko na Slovensku.


Bidenová sa následne 9. mája plánuje stretnúť s členmi slovenskej vlády predtým, ako sa vráti do Spojených štátov. Prvá dáma sa ešte pred svojou päťdňovou cestou, ktorá sa začína vo štvrtok, zastaví v Rumunsku. V piatok tam absolvuje schôdzku s americkými vojakmi na základni Mihail Kogalniceanu.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Jill BidenJoe Biden
Zdroj: Getty Images/Joe Giddens – WPA Pool

Za ruský plyn budeme platiť eurami

Slovensko v tejto chvíli nie je pripravené vzdať sa dodávok ruských surovín, ale robí všetko pre to, aby sa stalo menej závislým od ruského plynu. Povedal to premiér Eduard Heger v relácii HARDtalk, ktorú odvysielala britská verejnoprávna televízia BBC.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Heger takisto poznamenal, že napriek vojne na Ukrajine sa priame nebezpečenstvo pre Slovensko nezvyšuje. Myslí si, že riziko, naopak, klesá pre statočnosť ukrajinského ľudu. Ukrajinci podľa jeho slov bojujú za naše hodnoty, a ak zlyhajú, budeme ďalší na rade.

„Podporujeme ich, pretože im rozumieme, a budeme ich podporovať, ako sa len dá, pretože veríme v ich víťazstvo,“ uviedol Heger v reakcii na otázku moderátora Stephena Sackura. Heger v rozhovore pre BBC uviedol, že Slovensko v tejto chvíli nie je pripravené vzdať sa dodávok ruských surovín, hoci Západ varuje, že krajiny platiace Moskve za plyn a ropu prakticky financujú ruskú vojnu na Ukrajine.

„Nie sme na to pripravení,“ povedal Heger, podľa ktorého je závislosť od dodávok ruských surovín problémom celej Európy. Predseda vlády SR ďalej uviedol, že slovenská vláda robí všetko pre čo najskoršie odpojenie sa od ruského plynu a ruskej ropy.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Eduard Heger
Premiér SR Eduard Heger na samite EÚ v Bruseli vo štvrtok 16. decembra 2021. Zdroj: TASR/AP

Tomáš Tatar bude hrať na MS vo Fínsku

Tomáš Tatar si na nadchádzajúcich MS v hokeji oblečie slovenský dres. Potvrdil to v rozhovore pre Hockeyslovakia. Stihnúť by dokonca mal aj zostávajúcu prípravu pred odletom do Fínska.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Hráč New Jersey je tak prvým hráčom z NHL, ktorý posilní tím Craiga Ramsayho. K tímu by sa mal pripojiť koncom tohto týždňa. Ak by to stihol, mohol by zasiahnuť aj do posledného prípravného zápasu proti Francúzsku. Skorší zápas proti Nórsku nestihne.

„Veľmi by som ho chcel stihnúť. Urobím maximum, aby som hral. Minimálne jeden duel by som si chcel zahrať pred šampionátom, keďže posledné tri v zámorí som vynechal. Rád by som sa trošku rozohral. Verím, že to vyjde a budem môcť zažiť skvelých slovenských fanúšikov v domácom prostredí,“ povedal Tatar.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Tomáš Tatar
Zdroj: sla

Instagramový post dňa

Hokejový Slovan získal svoj prvý titul v slovenskej lige od návratu z KHL. Vo finálovej sérii porazili Nitru 4 : 2. Hoci výsledok série hovorí jednoznačne v prospech Slovana, Corgoni Slovan potrápili do poslednej minúty. Vôbec prvýkrát v histórii sa stalo, že by Bratislava oslavovala titul vo futbale aj v hokeji naraz.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan)

Domov
Zdieľať
Diskusia