Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 16:30
Čas čítania 5:32
Adam Novosad

Zelenskyj je Žid, ale aj tak je nacista, veď aj Hitler mal židovskú krv, vyhlásil Sergej Lavrov. Ako sa vyvíja vojna na Ukrajine?

ZAUJÍMAVOSTI PUTIN RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SERGEJ LAVROV VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf ruskej diplomacie sa na svojom mediálnom turné vyjadril k Zelenskému, oslavám Dňa víťazstva nad fašizmom 9. mája, ale aj k zdravotnému stavu prezidenta Putina.

„Fakt, že Zelenskyj je Žid, nijako nevylučuje nacistické prvky na Ukrajine. Myslím, že Hitler mal tiež židovskú krv,“ vyhlásil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre taliansku mediálnu spoločnosť Mediaset. 

Svojimi vyjadreniami na adresu Zelenského pobúril celý Izrael, ktorý tieto slová označil za „neodpustiteľné“, ale svet sa medzitým začal obávať ruskej invázie v Moldavsku, ktorá by podľa britských tajných služieb mohla prísť už čoskoro. Moldavsko chce vraj Moskva pripojiť k Ruskej federácii.

Šéf ruskej diplomacie Lavrov sa v uplynulých dňoch vybral na mediálne turné, počas ktorého poskytol vyjadrenia pre talianske aj dubajské spravodajské servery. Odmietol, že by sa Rusko chystalo začať masívny útok pri príležitosti 9. mája, keď Kremeľ oslavuje Deň víťazstva nad fašizmom, a snažil sa vyvrátiť fámy o Putinovom zdravotnom stave.

Ruský minister zahraničia Segej Lavrov a ukrajinský šéf diplomacie Dmytro Kuleba počas stretnutia v tureckom letovisku Antalya (10. marca).
Ruský minister zahraničia Segej Lavrov a ukrajinský šéf diplomacie Dmytro Kuleba počas stretnutia v tureckom letovisku Antalya (10. marca). Zdroj: TASR/AP

Lavrov prirovnal Zelenského k Hitlerovi, obidvaja majú židovskú krv

Sergej Lavrov nevidí židovský pôvod ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ako prekážku v tom, že na Ukrajine podľa Kremľa zaviedol nacistický režim. Šéf ruskej diplomacie dokonca v rozhovore pre taliansky mediálny dom Mediaset prirovnal Zelenského k nacistickému diktátorovi Adolfovi Hitlerovi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia