Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 10:23
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Netflixu sa nedarí. Chcú zrušiť zdieľanie hesiel a môžu stratiť až 2 milióny predplatiteľov

NEWS NETFLIX SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Streamovací gigant nedávno naznačil, že sprísni podmienky pre predplatiteľov, ktorí sa delia o heslá a prihlasovacie údaje so svojimi blízkymi.

Streamovacia spoločnosť Netflix hlási v prvom štvrťroku 2022 celosvetovú stratu 200-tisíc predplatiteľov. Netflix predpovedá, že táto strata bude rásť a v druhom kvartáli by sa mohla vyšplhať až na 2 milióny. Portál Verge píše, že ide o prvú stratu predplatiteľov za posledné desaťročie.

„Náš rast sa výrazne spomalil,“ priznala spoločnosť Netflix vo svojom liste akcionárom. „Covid v roku 2020 výrazne zvýšil náš rast. Preto si myslíme, že pomalý rast v roku 2021 bol zapríčinený práve ustupujúcim covidom.“

V januári Netflix oznámil prvé zvýšenie mesačného predplatného za posledné dva roky. Aktuálna správa o príjmoch platformy uvádza, že Netflix stratil 600-tisíc predplatiteľov v USA a Kanade a že to bol „z veľkej časti dôsledok našej zmeny cien, ktorá sa vyvíja v súlade s našimi očakávaniami“.

Konkurencia aj vojna na Ukrajine

Streamovací gigant nedávno naznačil, že sprísni podmienky pre predplatiteľov, ktorí sa delia o heslá a prihlasovacie údaje so svojimi blízkymi. 

Ďalšími dôvodmi nízkych príjmov môže byť konkurencia Disney+, ktorá ponúka lacnejšie služby, ale aj vojna na Ukrajine, v dôsledku ktorej platforma pozastavila svoje služby v Rusku a stratila tak približne 700-tisíc predplatiteľov.

Netflix ukončil posledný kvartál s 222 miliónmi predplatiteľov, čiže je stále najväčšou streamovacou platformou na svete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia