Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 16:24
Čas čítania 0:35
Jakub Paulík

Na ukrajinské auto v Trenčíne nasprejoval symbol Z. Páchateľovi hrozí rok väzenia

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA TRENČÍN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vandal týmto nevhodným spôsobom prejavil podporu okupantom.

Neznámy páchateľ v Trenčíne na auto ukrajinského občana nasprejoval ruský vojnový symbol Z. Týmto spôsobom chcel dať zrejme majiteľovi vozidla najavo, že vo vojne na Ukrajine jasne podporuje ruského agresora.

Zabudol však na to, že sa posprejovaním cudzieho majetku dopustil prečinu poškodzovanie cudzej veci, upozorňuje na Facebooku polícia. „Po páchateľovi skutku polícia pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ napísal na sociálnej sieti administrátor policajnej stránky.

Symbol Z v kontexte vojny na Ukrajine býva niekedy porovnávaný s nacistickým hákovým krížom. Poslanec za SaS Miroslav Žiak dokonca žiadal, aby bolo Z zaradené medzi extrémistické symboly. 

„Písmeno Z je extrémistickým symbolom. Symbolizuje vojnu, neľudské zaobchádzanie, potláčanie základných ľudských práv a slobôd. Každý, kto šíri tento symbol, sa podľa nás dopúšťa trestného činu, pretože obhajuje a podceňuje nenávisť a násilie,“ povedal pred mesiacom poslanec. Viac sa o symbole Z dočítaš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia